K1 i Boks

Tommy Fury o pobjedi Jakea Paula: ‘Pogledajte što mu je učinio Silva koji je malo mlađi od mog oca‘

Tommy Fury
 

 Javier Garcia/Shutterstock Editorial/Profimedia
Polubrat Tysona Furyja nije impresioniran onime što je Jake Paul pokazao protiv ‘‘Spidera‘‘

Neki su oduševljeni nastupom Jakea Paula koji je proteklog vikenda porazio legendu poput Andersona Silve, ali mnogi su ipak uvjereni da se radi o namještaljci i da nema ništa impresivno u pobjedi protiv 47-godišnjeg MMA borca.

Pravo na mišljenje svi imaju, pa tako i Tommy Fury koji je dvaput otkazao svoju borbu protiv Jakea Paula, ali gostujući u MMA Houru odlučio je kritizirati novu Jakeovu pobjedu.

‘‘Ne znam što misliti o toj pobjedi. Ne želim biti tip koji uvijek govori: ‘Mrzim Jakea Paula i on se ne zna boriti‘. Ali molim vas, pogledajte što mu je učinio 48-godišnjak (Silva je 47-godišnjak, op.a.). Ne pokušavam ispasti humorističan, ali on je na kraju borbe izgledao kao da je bio u ringu s WBC-ovim prvakom svijeta u poluteškoj kategoriji (Artur Beterbiev). Izgledao je dokrajčeno, kao da je bio u rovovima. To mu je učinio 48-godišnjak. Anderson Silva svojim godinama nije daleko od mog oca.‘‘, započeo je Tommy Fury u MMA Houru.

Njegov otac John Fury koji je također nekoć bio boksač, 11 godina je stariji od Andersona Silve koji je rođen u četvrtom mjesecu 1975. godine. ‘‘Spider‘‘ je po mnogima jedan od najvećih boraca u povijesti MMA-a, ali poraz u boksačkom meču protiv YouTubera ne ide u prilog njegovoj ostavštini. Čini se kako mu mnogi ipak opraštaju taj poraz zbog njegove poodmakle dobi kad je u pitanju profesionalni sport.

‘‘Slušajte, Anderson Silva je odličan, ali hajdemo pričati kako realno stoje stvari. Čovjeku je gotovo 50 godina. On nije trenirani boksač. On je profesionalac, jedan od najvećih UFC boraca ikad, pod posve drukčijim pravilima od ovih boksačkih. Jednom kada Jake uđe u ring s tipom koji trenira samo boks, nakon onog što sam vidio u subotu, mislim da Jake Paul ne može pobijediti niti prosječnog boksača. Čak i neki ne tako dobar boksač bi pobijedio Jakea Paula. Ne želim iskazati nepoštovanje Andersonu Silvi. On je pokazao veliku hrabrost ulaskom u ring s mlađim i svježijim tipom, iako mu je 50 godina. Poštovanje za Andersona, poštovanje obojici na kraju dana. Ušli su u ring i odradili su dobar meč.‘‘, dodao je Tommy Fury.

Jake Paul nedugo nakon pobjede nad Silvom izjavio je kako se zapravo tek zagrijao s boksačkom karijerom i da planira postati svjetskim prvakom u budućnosti. Tommy Fury smatra kako Paul nema apsolutno nikakve šanse ostvariti taj cilj.

‘‘Iskreno, sada ću vam nešto reći. Prvim čistim udarcem kojim bih ga pogodio, on se više ne bi pridigao. Ja sam u boksu cijeli život, dugo spariram. Garantiram vam da kad ga pogodim s rukavicama od 10 unci, on će završiti na pod, a tamo će i ostati. On nije borac. Vjerujte mi, da svatko može započeti s boksom kao 22-godišnjak ili 23-godišnjak i pričati o tome da će postati svjetskim prvakom, to bi svatko i učinio. Prvaci u ovom sportu su posebni, prava rijetkost. Tip koji je došao s YouTubea sa željom da boksa, ako takav netko želi uspjeti, on mora biti uistinu posebno nadarena individua. A svi oni koji samo pričaju i iskazuju nepoštovanje, uvijek se ispostavi da se oni ne znaju boriti. Floyd Mayweather najbolje je rekao. Dok se Jake bori s MMA borcima, izgledat će nevjerojatno, kao da ima šansu protiv bilo koga. Ali prvi put kad se nađe s nekim tko je pravi boksač, svi će vidjeti kako stoje stvari. To je najveća istina koju sam čuo o Jakeu u posljednje dvije godine.‘‘, rekao je Fury.

Polubrat Tysona Furyja očito je i dalje zainteresiran za borbu protiv Jakea Paula. Teško će ipak doći do tog meča, jer nakon dva otkazivanja međusobnog obračuna, Jake Paul ne djeluje više naročito zainteresirano za ugovaranje borbe protiv Tommyja.

Linker
20. travanj 2024 14:46