K1 i Boks

Totalna dominacija: Pogledajte službenu statistiku Furyjevog i Chisorinog meča

Tyson Fury (desno) vs. Derek Chisora

 BEN STANSALL Afp
‘‘Gypsy King‘‘ lakoćom je porazio veterana teške kategorije

Dominacija od početka do kraja najtočniji je opis onoga što smo gledali u meču između Tysona Furyja i Dereka Chisore. ‘‘Gypsy King‘‘ bio je veliki favorit prema kladionicama (1,05 koeficijent na njegovu pobjedu), a status favorita lakoćom je opravdao.

Derek Chisora samo je u prvoj rundi djelovao donekle ravnopravno, ali svejedno osjetno lošije i nedoraslo za WBC-ovog prvaka teške kategorije. Bio je ovo treći meč između Furyja i Chisore, a kao i drugi međusobni, ovaj sinoćnji također je završio prekidom u desetoj rundi.

Ovaj put nije Chisorin kut bacio ručnik, nego je sudac jednostavno odlučio da je Chisora primio dovoljno štete i da nema smisla nastaviti ovaj meč. Nije se Chisora bunio, a neposredno nakon borbe zahvalio se sucu, priznavši da boksači ponekad ne znaju kada trebaju stati i predati se.

Pogled na službenu statistiku samo potvrđuje koliko je Fury dominirao. Istina, kao što smo gore naveli, Chisora je parirao u prvoj rundi, ali i tu statistika odaje bolji dojam od onog što se zapravo događalo. Chisora je prema Compuboxu (sustav za brojanje udaraca) pogodio 12 udaraca, dok je Fury bio precizan s devet udaraca.

Druga runda ponudila je totalnu dominaciju ‘‘Gypsy Kinga‘‘. 22 naprema 7 statistika je pogođenih udaraca, a 26-3 statistika je treće runde.

Konačna statistika akumulirana kroz gotovo punih 10 rundi debelo je na strani Furyja. ‘‘Gypsy King‘‘ pogodio je 205 od ukupno 481 bačenih udaraca (42,6 posto), dok je Chisora precizan bio s 87 udaraca od ukupno 276 upućenih (31,5 posto uspješnosti). Chisora je pogodio 70 puta u tijelo Tysona Furyja i prema Compuboxu, Tyson Fury nikad nije primio toliko udaraca u tijelo u jednom meču.

Chisori to nije bilo dovoljno za ništa konkretnije i morao je potpisati kapitulaciju na stadionu Tottenham Hotspursa.

image

Compubox statistika

Boxing Scene

Nadamo se da Furyja čekaju kompetitivniji mečevi u narednoj godini, a ranije danas pisali smo o trojici boksača koji predstavljaju najsmislenije protivnike za Furyja u sljedećoj kalendarskoj godini. Članku možete pristupiti OVDJE.

Linker
23. travanj 2024 03:45