K1 i Boks

Turki Alalshihk objavio spektakularnu vijest za Filipa Hrgovića: ‘Takav je plan, bit će to luda priredba!‘

Turki Alalshikh i Filip Hrgović

 Screenshot/Facebook (Filip Hrgović)
Pobijedi li Duboisa, najboljem hrvatskom teškašu otvaraju se ‘vrata raja‘

Tvrdnja o kojoj se već tjednima sve glasnije šuška u boksačkim krugovima, da će se Anthony Joshua 21. rujna na Wembleyju boriti s pobjednikom meča između Filipa Hrgovića i Daniela Duboisa, u četvrtak je dobila i svojevrsnu potvrdu. Ono o čemu su ranije govorili brojni akteri u boksačkom svijetu, uključujući, primjerice, Dereka Chisoru, pa i samog "El Animala", sada je potvrdio i Turki Alalshikh.

"Planiramo Joshuinu borbu u rujnu, a ovisit će o pobjedniku meča između Hrgovića i Duboisa. Wildera smo zaključili za borbu s Jaredom Andersonom na ‘cardu‘ u Los Angelesu (3 kolovoza), ako se ne ozlijedi protiv Zhanga. Priredba na Wembleyju bit će luda", rekao je tijekom gostovanja u "The MMA Houru" čelni čovjek saudijskog General Entertainment Authorityja, vladina ureda zaduženog za organizaciju sportsko-zabavnih priredbi.

S obzirom na to da meč između Hrgovića i Duboisa vrlo vjerojatno ipak neće biti za upražnjenu IBF titulu, nameće se zaključak kako će se za navedeni pojas boriti upravo bolji iz njihovog okršaja s Joshuom na Wembleyju. Nadalje, pobjedniku tog meča (Joshua-Hrgović/Dubois) potencijalno bi slijedila borba svih borbi - protiv boljeg iz revanša Tysona Furyja i Oleksandra Usyka - a koja bi se, prema Alalsiukhovim riječima, mogla dogoditi u prvom tromjesečju 2025. godine.

Bilo kako bilo, sada s popriličnom sigurnošću možemo zaključiti kako Hrgović ulazi u najznačajniju fazu svoje profesionalne karijere, a da bi ušao u navedene kombinacije s najboljim teškašima današnjice potrebno je svladati prvu prepreku - Duboisa.

Linker
20. svibanj 2024 22:54