K1 i Boks

‘Plan je da Joshua boksa s pobjednikom meča između Hrgovića i Duboisa. Ups, jesam li to rekao naglas?‘

Derek Chisora

 SCREENSHOT/IFL TV Screenshot/ifl Tv
Derek Chisora u svom je posljednjem javnom istupu iznio vrlo zanimljive tvrdnje o ambicijama ‘AJ‘-evog tima

Iako službena potvrda još nije stigla, iz raznih izvora, uključujući i tabore oba aktera, sve se glasnije govori o tome da će Filip Hrgović i Daniel Dubois odmjeriti snage 1. lipnja. Najbolji hrvatski teškaš i 25-godišnji Britanac rukavice bi, po svemu sudeći, trebali ukrstiti na priredbi u Rijadu koja će predstavljati "pet na pet" obračun promotorskih kuća Matchroom Boxing Queensberry Promotions.

U cijeloj priči, međutim, sada se pojavio i novi moment, a to je da bi bolji iz tog meča mogao izaći na megdan Anthony Joshui. Autor te tvrdnje je Derek Chisora, koji se pomalo "izlajao" u svom posljednjem javnom istupu.

"Joshua će se boriti protiv pobjednika meča između Duboisa i Hrgovića, na Wembleyu. Ups, jesam li ja ovo rekao naglas? Što ću kada imam dugačak jezik", rekao je popularni "Del Boy" u utorak tijekom razgovora za iFL TV, a njegova izjava instantno je osvanula na brojnim svjetskim boksačkim portalima.

Chisorine tvrdnje definitivno imaju smisla, osobito u svjetlu činjenice da su Joshua i Eddie Hearn proteklih mjeseci u više navrata isticali kako im je cilj boksati za svjetsku titulu. Poznato je kako će IBF-ov pojas biti upražnjen ako Oleksandr Usyk i(li) Tyson Fury aktiviraju klauzulu o revanšu. S obzirom na to da se Hrgović i Dubois bore dva tjedna nakon prvog meča Furyja i Usyka, postoji mogućnost da titula već tada bude upražnjena, što su nedavno najavili i Ronnie Shields i Dan Rafael, odnosno da "El Animal" i "Dynamite" već tada boksaju za upražnjenu titulu, a da je pobjednik onda brani protiv Joshue. Ako se dogodi da titula ne bude upražnjena prije meča Hrgovića i Duboisa, pobjednik bi onda, kao obvezni izazivač, za IBF-ovu "vacant" titulu prvi put boksao s Joshuom.

Bilo kako bilo, scenarij zvuči odlično iz Hrgovićeve perspektive, a hoće li se doista i obistiniti, trebali bismo saznati u narednom razdoblju.

Linker
18. travanj 2024 05:17