K1 i Boks

Tyson Fury: ‘Kladio bih se u milijun funti da bi Wilder brutalno nokautirao Joshuu‘

Deontay Wilder (lijevo) i Tyson Fury

 Bradley Collyer/PA Images/Profimedia
WBC-ov prvak teške kategorije uvjeren je da Anthony Joshua nema nikakve šanse protiv ‘‘Bronze Bombera‘‘

Tysonu Furyju sve se više zamjera na protivnicima s kojima se bori, kao i na činjenici da se protiv Deontayja Wildera i Dereka Chisore borio po tri puta, dok s boksačima poput Anthonyja Joshue, Oleksandra Usyka ili Andyja Ruiza nikad nije dijelio ring.

Dvije pobjede nad Wilderom i jedna nad Vladimirom Kličkom najveći su uspjesi u Furyjevoj dosadašnjoj karijeri. Deontay Wilder do mečeva s Furyjem bio je boksač kojeg su mnogi optuživali da je ‘‘napumpao‘‘ omjer pobjeda i poraza boksajući protiv nižerazrednih i nedoraslih boksača pa je time težina Furyjevih pobjeda nad Wilderom još manja. Ipak, ako se pita Furyja, on vjeruje da je Deontay Wilder daleko bolji boksač od Anthonyja Joshue.

‘‘Rado bih gledao taj meč, ali mislim da se AJ ne usudi prihvatiti taj meč. On se ne želi boriti s boksačima koji ga mogu nokautirati. To je moje osobno mišljenje, a Wilder bi definitivno nokautirao Joshuu. Čak bih se i kladio na to. Kladio bih se s bilo kime u jedan milijun funti da bi Wilder brutalno nokautirao Joshuu.‘‘, rekao je Fury u razgovoru za Behind The Gloves.

Borba Deontayja Wildera i Anthonyja Joshue definitivno bi bila jedna od zanimljivijih pri vrhu teške kategorije. Nažalost, teško ćemo taj meč gledati u skorije vrijeme. Deontay Wilder vrlo vjerojatno će boksati protiv Andyja Ruiza u svom sljedećem nastupu, a pobjednik te borbe trebao bi postati obveznim WBC-ovim izazivačem za titulu koju drži Tyson Fury.

Što se Anthonyja Joshue tiče, on je nakon dva uzastopna poraza od Usyka trenutno bez ugovorene borbe i radi na poboljšanju svojih nedostataka koje je prezentirao u meču protiv Ukrajinca. Joshua je i dalje najpopularniji i marketinški najprofitabilniji teškaš svijeta i stoga nema sumnje da će lakoćom pronaći sljedećeg protivnika. Jedino je pitanje s kime se Joshua zapravo planira boriti.

Linker
27. srpanj 2024 03:06