K1 i Boks

Tyson Fury konačno priznao: ‘Ujedinjenje titula mi ne znači ništa, zanima me samo najveći mogući novac!‘

Tyson Fury

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Od čovjeka koji je imao ambiciju skinuti Klička i postati najboljim na svijetu se pretvorio u ovo što je danas

Tyson Fury je osoba koju se najviše okrivljivalo za propast pregovora između njega i Usyka. Počeo je Fury tražiti gotovo cijeli honorar od tog meča, a Usyk mu je i prepustio čak 70% istog. Nije to ‘‘Kralju cigana‘‘ bilo dovoljno nego je tražio još i više, tako da Usyk uistinu nije imao drugog izbora nego se okrenuti normalnijim protivnicima.

Bio je to dokaz da Fury više nema nikakvih sportskih motiva, nego da ga zanima isključivo novac. Nije do danas to nikad direktno rekao, ali s današnjim danom smo upravo to i dočekali. Fury je rekao da ga zanima samo najveći mogući novac:

‘‘Nisam zainteresiran za borbu s Usykom. On je mali ukrajinski seronja. To je on. Ja nemam nikakvu želju ujediniti pojaseve, to ku**ca ne znači za mene više. Cijela ta priča oko ujedinjenja i ostalog, meni apsolutno ništa ne znači. Mene samo zanima najveći mogući novac. Usyk to nije. On je stranac koji ne zna engleski i ne možete ga prodati. Želim nekog Amerikanca, vjerojatno Jona Jonesa u boksačkom meču‘‘, rekao je Fury za The Daily Mail.

‘‘Borio bih se i protiv Francisa Ngannoua u kavezu. Prebio bih ga i u kavezu i u ringu. Mrzitelji će mrziti. Ja uzimam novac. Uzimam je**no veliki novac. Neće me zanimati što pričaju kada budem jeo kekse i pio koktele‘‘, dodao je.

Što reći osim da je ovo žalosno. Od čovjeka koji je imao ambiciju skinuti Klička i postati najboljim na svijetu se pretvorio u ovo što je danas. Nadamo se samo da će mu WBC pojas konačno biti oduzet, iako ne treba računati na to.

Linker
26. travanj 2024 20:12