K1 i Boks

‘Tyson Fury mora reći ocu da začepi i makne mu se s puta. Bit ću šokiran ako ga vidim u kutu!‘

Tyson Fury i John Fury

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
John Fury sve više je na udaru britanske boksačke javnosti

Tyson Fury bio je uvjeren kako je upravo on najbolji svjetski teškaš i da ga nitko od aktivnih boksača ne može poraziti unutar ringa. Ranije ove godine, točnije drugom polovicom petog mjeseca razuvjerio ga je sjajni Oleksandr Usyk.

Ukrajinac koji je nekoć boksao u nižoj kategoriji nadboksao je gorostasnog Furyja i postao je apsolutnim svjetskim prvakom u teškoj kategoriji. Fury je naišao na boksača koji je tehnički dominantniji, ali toliko dominantniji da je čak neutralizirao i Furyjeve prednosti u fizičkoj veličini koje su drastične.

"Gypsy King" imat će priliku revanširati se 21. prosinca (12. mjesec) i isprati gorak okus poraza iz prvog meča. Određene preinake u odnosu na prvi meč morat će napraviti, a zanimljiv savjet uputio mu je Carl Froch, umirovljeni engleski boksač i nekadašnji svjetski prvak u super srednjoj kategoriji. Froch zapravo dijeli mišljenje s legendarnim Rickyjem Hattonom, a obojica smatraju kako Fury mora izbaciti svog oca Johna iz kuta.

"Tyson vjerojatno zna da bi ovo trebao reći ocu: ‘Slušaj, tata. Neizmjerno te volim, znam da imaš najbolje namjere u srcu i želiš da pobijedim. Ali učini mi uslugu i makni mi se s puta, začepi‘. Ne treba im ‘Big‘ John Fury u kutu, zar ne? On Tysonu nije potreban tad. Ako ga ugledam tijekom ‘fight weeka‘, bit ću šokiran. Tyson u kutu ima Andyja Leeja i SugarHilla. To su dvojica jako iskusnih tipova na svjetskoj razini boksa i u detalj poznaju ovu igru. Nadam se da će John Fuy sjediti negdje iza, držati usta zatvorenim, gledati svog sina i nadati se njegovoj pobjedi. Možda je John čak prisutan i u kampu, a možda pomaže Tysonu tako što se drži podalje i pušta prave trenere da odrađuju posao.", rekao je Froch putem svog YouTube kanala.

Ne sumnjamo da Tysonu Furyju ipak nije lako odstraniti Johna Furyja iz svog kuta. John je vrlo temperamentna osoba, ali i čovjek koji precjenjuje svoje mogućnosti i trenersko znanje. Mnogi su mišljenja kako John zapravo liječi svoje frustracije i svoje neostvarene želje pokušava ispuniti preko sina Tysona. John je naime imao skromnu boksačku karijeru tijekom koje je upisao osam pobjeda, četiri poraza i jedan neriješen ishod, a sada svim silama želi biti važan dio Tysonovog trenerskog tima. Njegovi trenerski savjeti iz kuta naišli su na brojne kritike, posebno jer je govorio Tysonu: ‘Još jedna runda i apsolutni si prvak".

Osim toga, ne zaboravimo kako je John Fury imao fizičke sukobe s Usykovim timom tijekom "fight weeka" i završio je krvave glave nakon što je glavom udario jednog člana Usykovog tima. Takve distrakcije posve su nepotrebne njegovom sinu koji se spremao za najveći meč u karijeri, a John Fury je zapravo taj koji bi trebao shvatiti kako nema što tražiti u kutu.

Linker
25. listopad 2024 14:16