K1 i Boks

Tyson Fury nakon pobjede Josepha Parkera: ‘Ne bih se s njim borio, radije bih mu dao pojas‘

Joseph Parker (lijevo) i Tyson Fury (desno)

 Screenshot (youtube, Fox Sports Australia)
‘‘Gypsy King‘‘ uživo je gledao novu pobjedu svog dobrog prijatelja

Bitnu pobjedu upisao je Joseph Parker (32-3-0) jučer u Melbourneu. Novozelanđanin je nokautirao Faiga Opelua u prvoj rundi borbe, a Parkeru je to druga uzastopna pobjeda. Vratio je Parker samopouzdanje nakon što ga je Joe Joyce nokautirao u devetom mjesecu prošle godine i sada se može okrenuti novom velikom meču.

Parker je boksač koji je nekoć držao WBO titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, a iza njega stoji i Tyson Fury s kojim gaji veliko prijateljstvo. Fury je osobno došao u Melbourne podržati svog prijatelja i sparing partnera, a nedugo nakon Parkerovog meča, Fury je istaknuo što bi moglo biti sljedeće za Parkera.

‘‘Volio bih vidjeti revanš protiv Andyja Ruiza, Joea Joycea, Dilliana Whytea ili čak ‘AJ-a‘ (Anthony Joshua). Nabijem sve njih, Joseph Parker se vratio!‘‘, rekao je Fury, a zatim je odgovorio postoji li mogućnost meča između njega i Parkera.

‘‘Apsolutno ne. Radije bih mu dao pojas, nego se borio protiv njega. Prebliski smo da bismo odradili meč, a mnoštvo je teškaša s kojima se možemo boriti.‘‘, objasnio je ‘‘Gypsy King‘‘.

Kad su u pitanju potencijalni protivnici koje je Fury naveo, uglavnom se radi o revanšima protiv boksača od kojih je Parker gubio. Anthony Joshua, Dillian Whyte i Joe Joyce uspjeli su poraziti Parkera, ali Andy Ruiz je krajem 2016. godine izgubio od Parkera.

Fury bi rado gledao svog prijatelja protiv bilo koga od te četvorice, a sva četiri meča bila bi jako velika za Josepha Parkera. Hoće li Parker uspjeti ishoditi takav meč, saznat ćemo u vremenu koje je pred nama.

Šteta što Tyson Fury nije naveo i našeg Filipa Hrgovića kao potencijalno interesantnog protivnika za Parker. Hrgović i Parker boksali su 2010. godine na Svjetskom juniorskom prvenstvu, a Hrgović je slavio u polufinalnom ogledu. Trinaest godina kasnije, Parker i Hrgović ponajbolji su teškaši svijeta, a možda je sada dobar trenutak za svojevrsni revanš.

Hrgoviću bi dobro došla pobjeda protiv boksača koji ima renome bivšeg svjetskog prvaka, a Joseph Parker bi preko Hrgovića mogao izboriti status sljedećeg izazivača za pojas prema IBF-u.

Naravno, ugovaranje boksačkog meča jako je komplicirano i ovo su nedovoljni razlozi za ugovoriti taj meč. Netko od promotora morat će vidjeti interes u tome, a interes bi morao biti prisutan i kod obojice boksača.

Linker
26. travanj 2024 04:19