K1 i Boks

Tyson Fury ne želi reći da Ngannou nema šanse: ‘Udarač uvijek ima šanse, kako bi se ikada vratio da izgubim od njega?‘

Tyson Fury 

 Dave Shopland/Shutterstock Editorial/Profimedia
Fury se do sada susretao i s jačim udaračima koji su i odlični boksači te bi ih pobjeđivao, tako da nema razloga da ne pobijedi i Ngannoua

Tyson Fury je još jednom šokirao borilačku zajednicu kada je dogovorio meč za ujedinjenje titula protiv Usyka, a sve to nakon samo manje od sva mjeseca od borbe s Ngannouom. Protunačio je to Francis kao nepoštovanje te se pitao što će biti s medicinskom suspenzijom, nakon čega su mu fanovi u komentarima pisali da ona Furyju neće ni trebati.

Ngannou bi, prema svemu sudeći, trebao biti dosta lagan meč za Furyja, a neki će reći i jednostran. Fury pak, barem kako kaže, tako ne misli. Jučer je rekao da udarač uvijek ima barem nekakve šanse:

‘‘Najveći rizik od svega ovdje jest to što se borim protiv MMA borca, a ja sam teškaški prvak svijeta. Što bi se dogodilo ako me pobijedi? To bi bilo kao da Liverpool pobijedi Manchester United 7-0, razumijete? Kako bi se ikada nakon toga vratio? Svi protivnici s kojima se susrećem su veliki ljudi, kada se s njima borim tu je uvijek rizik jer imaju udaračku šansu‘‘, rekao je Fury za TNT Sport.

‘‘Uvijek činim sve što je u mojoj moći da budem uspješan, ja na to gledam ovako. Ako me netko pobijedi pošteno, ja ću mu stisnuti ruku jer se mora raditi o odličnom borcu onda. Ja nisam lagan za pobijediti. Poslije popijemo pivo i to je to‘‘, dodao je.

Ako uzmemo u obzir snagu udarca koji Ngannou posjeduje, teško je reći da nema nikakve šanse. Međutim, Fury se do sada susretao i s jačim udaračima koji su i odlični boksači te bi ih pobjeđivao, tako da nema razloga da ne pobijedi i Ngannoua.

Linker
01. svibanj 2024 11:03