K1 i Boks

Tyson Fury odgovorio Usykovom timu: Poručio im da uživaju u ‘sićušnom‘ novcu koji zarađuju

Tyson Fury

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Ukoliko se želi pozvati na argument novca, u meču za apsolutnog prvaka protiv Usyka bi sigurno zaradio više nego protiv Ngannoua

Jučerašnji dan je definitivno obilježila vijest o tome kako je službeno dogovoren boksački meč između Tysona Furyja i Francisa Ngannoua, a reakcije se ne prestaju slijevati sve do sad. Jučer je Usykov menadžer Klimas taj meč prozvao najvećom smijurijom u povijesti boksa, a s tim su se mnogi i složili.

Cijela priča je otišla toliko daleko da je Furyju WBC i službeno dopustio borbu s Ngannouom jer obaveznog izazivača nema, a četvrta borba s Wilderom, koji je prvi na rang ljestvici izazivača, nema smisla. Usykov menadžer je meč nazvao smiješnim, a Fury mu nije ostao dužan:

‘‘Najveća smijurija u povijesti boksa! Žao mi je, ali ovo nije boks, ovo je cirkus. Tyson Fury je od pozitivne boksačke figure postao negativni džoker u cirkusu‘‘, jučer je Klimas rekao nakon potvrde vijesti o ovom meču.

‘‘Ha ha ha, ne mrzite igrača, mrzite igru. Nemam obaveznog izazivača. Kada dobijem obaveznog izazivača, pobrinut ću se za njega isto kao i za svakog obaveznog do sada. A do tada, slobodno nastavite mrziti pi**e. Uživajte u tom malom, malom, malom i sićušnom novcu koji zarađujete‘‘, rekao je Fury.

Što se Furyja tiče, istina je da samo troši vrijeme na ovakve mečeve koji mu za boksačku ostavštinu neće donijeti ništa. Ukoliko se želi pozvati na argument novca, u meču za apsolutnog prvaka protiv Usyka bi sigurno zaradio više nego protiv Ngannoua, no stvar je u tome što Ngannou uopće nije boksač. Vrlo je izgledno da ćemo ovdje gledati podosta jednostran meč, ali dobra je stvar što će Ngannou ipak dobiti ono što je i želio kada je otišao iz UFC-a.

Linker
04. svibanj 2024 03:40