K1 i Boks

Unuk Muhammada Alija sinoć je doživio prvi profesionalni poraz: Zaustavio ga je 269. boksač svijeta

 Nico Ali Walsh

 Ardie Crenshaw/Zuma Press/Profimedia
Na mladom Walshu je da popravi svoju pogrešku ukoliko želi da ga se počne ozbiljnije shvaćati u svijetu boksa.

Puno toga se očekivalo od jednog od unuka legendarnog Muhammada Alija, a radi se o Nicu Aliju Walshu. Ovaj 23-godišnji boksač uvelike je najavljivan kao sljedeća velika stvar u boksu, ali izgleda da prezime Ali nije jedino što vam treba ukoliko želite uspjeti među današnjom konkurencijom.

8-0 imao je Nico do jučer, a dogodilo mu se ono što je pod svaku cijenu želio izbjeći. Nula mu je otišla, što u ovoj fazi njegove karijere nikako dobro ne izgleda. Poraz mu je sinoć nanio 35-godišnji Sona Akale, inače 269. boksač svijeta prema BoxRecovoj ljestvici. Pobijedio ga je sudačkom odlukom nakon šest rundi, ali Alija ovaj poraz neće pokolebati u njegovoj misiji.

‘‘Ja želim napraviti karijeru za sebe, želim nastaviti boksačku ostavštinu mog djeda i imati svoj vlastiti put, također. Čuo sam da je sada za mene vrijeme da se dokažem kao pravi boksač, a ja se i ne želim boriti s ‘YouTuberima‘. Do sada se nisam borio s njima tako da se želim dokazati kao pravi boksač‘‘, rekao je Nico.

Često se Nica povezivalo s Jakeom Paulom, odnosno fanovi su često zazivali meč između njih dvojice. Nico za sada nema interes boriti se u takvim mečevima, no sinoć je ipak naletio na boljeg boksača od sebe. Činjenica da se radi o 269. boksaču svijeta mu ne ide u prilog, a na mladom Walshu je da popravi svoju pogrešku ukoliko želi da ga se počne ozbiljnije shvaćati u svijetu boksa.

Linker
25. travanj 2024 15:27