K1 i Boks

Usyk ne popušta! Hoće li se Joshua za najveći meč odreći svog WBO pojasa?

Oleksander Usyk
 VLADIMIR ASTAPKOVICH
‘On je obvezni WBO izazivač i nikad nije pristao da ga se izostavi iz te borbe‘

Predstavnici Tysona Furyja i Anthonyja Joshue gadno su se prevarili ako su mislili 'lako ćemo s Oleksandrom Usykom'.

Obvezni WBO izazivač ne želi se samo tako odreći svoje pozicije, ne zanima ga ni borba za privremeni pojas, kao ni čekanje ili neki drugi meč koji ne uključuje prestižnu teškašku titulu. 

"Bilo je govora o privremenoj tituli ili o raspletu u kojem bi pobjednik borbe Joshue i Furyja odmah dan nakon meča napustio WBO pojas. Ali Usyk je obvezni WBO izazivač i nikad nije pristao da ga se izostavi iz te borbe. On je sada u dobroj situaciji, uspješno se oporavio od posljednje borbe i veseli se tome da ovoga proljeća napadne pojas", rekao je Usykov promotor Alexander Krassyuk u intervjuu za Sky Sports.

"O borbi koja nije za titulu se nikad nije ni raspravljalo i stvarno se nadam da do toga neće doći", dodao je Krassyuk.

Ostanu li Oleksandr i njegov tim uporni, najviše se priča o dva moguća raspleta. Po jednom bi gledali meč Usyka i Joshue koji trenutno drži WBA, IBF, WBO i IBO titule. Druga opcija je ona koju je Eddie Hearn više puta spomenuo, a ona uključuje Joshuino napuštanje WBO pojasa i meč s Furyjem u kojem bi kao ulog bile postavljene njegove preostale titule, ali i WBC pojas koji se nalazi u vlasništvu 'Kralja Cigana'.

Usyka (18-0) smo, podsjetimo, posljednji put u ringu gledali 31. listopada kad je jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio Dereka Chisoru.

Linker
16. veljača 2021 15:01