K1 i Boks

‘Usyk se pokazao kao najveći boksač u modernoj povijesti‘: Klitschko ponosan na sunarodnjaka, izrazio poštovanje i Furyju

Oleksandr Usyk 

 AA/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Nije čudno da je i Klitschku srce puno zbog velikog uspjeha njegovog sunarodnjaka, ali lijepa gesta je bila izražavanje poštovanje i prema Furyju

Anthony Joshua, Cristiano Ronaldo, Wladimir Klitschko… neka su od velikih imena koja su sinoć iz prvih redova pratila povijesni spektakl u Rijadu. Meč za apsolutnog prvaka teške kategorije opravdao je sva očekivanja, a gledali smo pravu šahovsku partiju između dvojice najboljih teškaša današnjice.

Upravo je bivšem svjetskom prvaku, Klitschku, posebno drago što je njegov sunarodnjak Usyk sinoć postigao ovaj povijesni uspjeh. Njega su također pitali za komentar nakon samog meča, a kao što možete i očekivati, nahvalio je fenomenalnog Usyka:

‘‘Ova povijesna pobjeda nije bitna jedino za Oleksandra Usyka. Možete li zamisliti s kojim se pritiskom ovaj čovjek nosio posljednjih tjedana i danas u ovom ringu? Poraz mu nije bio opcija. Već je pokazao da je odličan u kruzer kategoriji, a ono što je ljude iznenadilo jest to da neovisno o tome koliko je Fury velik, koliko je težak i koliko je mobilan Fury, da se Usyk pokazao kao najbolji boksač u modernoj povijesti‘‘, rekao je Klitschko za Sky Sports.

‘‘Jako sam ponosan na Oleksandra Usyka i ponosan sam što sam Ukrajinac. Kapa dolje, odličan nastup obojice boksača. Iznenađen sam kako je Fury preživio devetu rundu i na kraju otišao do odluke sudaca. Poštovanje i za njega. Ono što je najvažnije, Usyk je ostao čvrst i postao ukrajinski apsolutni prvak svijeta‘‘, dodao je.

Nije čudno da je i Klitschku srce puno zbog velikog uspjeha njegovog sunarodnjaka, ali lijepa gesta je bila izražavanje poštovanje i prema Furyju. Svojim nastupom ga je apsolutno zaslužio, te neovisno o porazu, i on je pokazao da je itekako zasluženo bio u ovoj borbi.

Linker
13. srpanj 2024 15:11