K1 i Boks

Usykov tim ne vidi nikakve prepreke u dogovaranju meča protiv Joshue

Oleksandr Usyk
 screenshot (YouTube, DAZN)
Ako se pita Usykove predstavnike, potvrda meča protiv Anthony Joshue uskoro bi se trebala pojaviti

Najveći dobitnik cijelog kaosa koji je stvorila arbitraža kojom je Deontay Wilder izborio treći meč protiv Tysony Furyja mogao bi biti Oleksandr Usyk. Barem po pitanju ugovaranja idućeg meča, budući da će umjesto obrane statusa prvog izazavača protiv Joea Joycea, sad taj status vjerojatno oplemetiti napadom na tri titule.

Eddie Hearn i tim iza Anthonyja Joshue to još nisu bili spremni potvrditi, iako su rekli kako su pregovori u tijeku te kako bi to bila najbolja opcija. No, čekaju uvjete koji bi im odgovarali. S druge strane, Usykov promotor Alexander Krassyuk ne vidi probleme na putu i vjeruje kako će sve uskoro biti potvrđeno. To je kratko izjavio Sky Sportsu.

"Trenutno smo usred pregovora i sve izgleda jako optimistično. Koliko sam upućen, ne postoje nikakve prepreke da se meč ne dogovori. Nadamo se da će sve biti riješeno do previđenog roka", rekao je Krassyuk.

Usyk je obavezni izazivač WBO organizacije, koja je reagirala istog dana kad je Wilder dobio spomenutu arbitražu. Oni su stvarali probleme već i prije nego se krenulo u pregovore za meč Joshue i Furyja, uz prijetnje da bi Anthony mogao ostati bez njihovog pojasa, no nakon razgovora su se povukli. Ipak, čim je postalo jasno da meč propada, istog trenutka su aktivirali Usyka. Preostale dvije organizacije čije Joshue drži pojaseve tim putem nisu reagirale.

Bivši apsolutni prvak lakoteške kategorije do sada ima dva teškaška nastupa. U listopadu 2019. odradio je teškaško zagrijavanje protiv izvjesnog Chazza Witherspoona, dok je u listopadu prošle godine savladao Dereka Chisoru. Bio je to meč u čijem je otvaranju Usyk imao malih problema, no s vremenom je preuzeo kontrolu i došao do pobjede za čistih 18-0, koliko ovaj bivši zlatni olimpijac trenutno ima u svojoj karijeri.

Joshua je posljednji put boksao u prosincu, kad je bio uvjerljivo bolji od Kubrata Puleva.

Linker
18. travanj 2024 13:29