K1 i Boks

(VIDEO) Andy Ruiz Jr. vrlo rano završio u ‘knockdownu‘, no vratio se i svladao Arreolu

Chris Arreola vs. Andy Ruiz Jr.
 Harry How/Getty Images/AFP
Možda malo teže od očekivanog upisao je Andy Ruiz Jr. pobjedu nad uvijek čvrstim Chrisom Arreolom

Boksački duel američkih Meksikanaca pod PBC on FOX organizacijom nije razočarao. Andy Ruiz Jr. i Chris Arreola pružili su gledateljima 12 rundi oku ugodnog boksa, gdje se bivši prvak ipak pokazao kao bolji i konkretniji borac, unatoč nekim problemima koji su ga snašli u samom otvaranju meča.

Arreola je odabrao početne runde meča kao ono gdje bi trebao ostvariti najveću prednost i uspio je u tome. Potvrdilo se kako mu je manja težina dobro došla te se odlično kretao i pogađao Ruiza, koji u uvodnim minutama kao da je još uvijek palio svoje motore. Dok se isti nisu upalili, Ruiz je jednom završio na podu i to u drugoj rundi, iako će mnogi reći kako je udarac Arreola bio u potiljak. No, suci nisu reagirali te je Ruizu brojano.

"Destroyer" se nakon toga budi, posebno kako se njegov 40-godišnji protivnik krenuo umarati. Osjetio je tempo i lagano krenuo preuzimati kontrolu nad mečem. Vidjelo se da se ovako lakši puno bolje kreće, dok su mu ruke ostale jednako brze i nepredvidive. Ipak, ne možemo reći da je ijednu rundu uzeo potpuno uvjerljivo, budući da je Arreola konstantno bio u meču te je imao itekako što ponuditi, konstantno držeći Ruiza koncentriranim na ono što se u ringu događa. Nije ovo bio onaj stari Arreola, spreman ući bilo kada u otvorene razmjene. Ovog puta je strpljivo birao udarce i tim ozbiljnijim pristupom učinio je meč neizvjesnim i do kraja zanimljivim.

Ruiz je ipak odnio prevagu zbog svoje mladosti i fizičke spreme, za što se velikim dijelom mora zahvaliti Eddieju Reynosu, koji je od njega napravio drugačijeg boksača. Izbor udaraca, kutevi iz kojih ulazi u kombinacije te sam rad nogu, sve je dovedeno na jedan drugi nivo i ovakav Ruiz bit će problem svakom boksaču koji se ne kreće u dovoljnoj mjeri. Arreola je posljednje runde postao upravo takav i tu je zapravo izgubio meč. Na kraju podosta uvjerljiva sudačka odluka ne odaje dojam toga koliko je meč bio kompetitivan. Dva suca bodovala su 118-109, dok je kartica jednog glasila 117-110 u korist pobjednika.

Arreola na kraju nije bio zadovoljan odlukom, posebno brojem rundi koje su mu suci dodijelili te je zatražio revanš. Ruiz je izjavio kako nema ništa protiv pružiti mu ga, no čini se kako će njegovi promotori imate drugačije planove za njega. Već neko vrijeme priča se o ogledu Andyja protiv Deontaya Wildera. Ako se uspije Wildera navesti na to, bio bi to poseban spektakl, svakako višestruko veći nego što bi bio revanš protiv Arreole koji je bio unaprijed otpisan, no na kraju je pokazao kako još uvijek nije rekao svoje posljednje u ringu.

Klikom na naslovnu fotografiju možete pogledati fotogaleriju s meča.

Linker
23. travanj 2024 10:04