K1 i Boks

(VIDEO) Demetrius Andrade uništio Quigleyja u drugoj rundi i upisao 31. pobjedu zaredom!

Demetrius Andrade vs. Jason Quigley

 Billie Weiss/Getty images/Profimedia
Neporaženi američki boksač lakoćom je došao do još jedne pobjede

Jason Quigley (19-2-0) jednostavno nije imao šanse. Demetrius Andrade (31-0-0) nokautirao ga je već u drugoj rundi borbe za WBO prvaka srednje kategorije. Konstantno Andrade proziva kvalitetnije protivnike, no Jason Quigley ipak nije bio jedan od njih. Obećao je Andrade priuštiti stil borbe kojim će iznenaditi sveprisutne, uključujući i protivnika, a donekle je i ispunio obećanje.

Tri nokdauna upisao je Andrade za manje od šest minuta borbe. Jednom u prvoj rundi i dvaput u drugoj, rušio je ‘‘Boo Boo‘‘ svog protivnika u dvorani u New Hampshireu. Vrlo brzo Andrade je krenuo agresivno sa serijom udaraca, no Quigley se obranio od tog napada. Irac je čak i dobro pogodio Andradea sredinom prve runde, a Demetriusu je dobro došao taj udarac da se ipak malo pribere i počne davati protivniku više respekta.

Uozbiljio se Andrade nakon toga, no ostao je agresivan. Vrlo brzo posalo je Quigleyja prvi put u nokdaun, a do kraja runde ostalo je nešto više od minute. Quigley je preživio prvu rundu, no Andrade je namirisao krv i završio je posao u drugoj rundi. Snimku završne sekvence pogledajte OVDJE.

Više od tri godine, Demetrius Andrade drži titulu svjetskog prvaka u srednjoj kategoriji, no u njegovom rezimeu i dalje izostaju borbe protiv same kreme u toj kategoriji. 33-godišnji američki boksač šesti je boksač srednje kategorije prema Boxrecu, a nakon borbe, izjavio je kako ne zna što više mora učiniti da dobije priliku protiv boraca ispred njega. Jermall Charlo, Gennady Golovkin i Canelo Alvarez neka su od imena koja ga zanimaju.

Tokom petog mjeseca, Andrade je čak upao na Canelovu konferenciju za medije, no ubrzo ga je osiguranje izbacilo, uz Canelove povike kako se još s nikim relevantnim nije borio. Ipak, Meksikanac izgleda ima drukčije planove, a više o tome možete pročitati na LINKU. Vrijeme je da Andrade dobije priliku koju zaslužuje, jer 31 pobjeda u isto toliko nastupa, te pojas WBO prvaka u srednjoj kategoriji, čine ga više nego dostojnim kandidatom za takve mečeve.

Inače, u sklopu iste priredbe, imali smo prilike gledat i meč za WBC-ova prvaka muha kategorije. Meksikanac Julio Cesar Martinez (18-1-0, 2 NC) i Portorikanac McWilliams Arroyo odmjerili su snage, no meč je završen ‘‘no contestom‘‘. Tokom druge runde došlo je do sudara glavama i Arroyo je pretrpio ozljedu oka zbog koje nije mogao nastaviti. Pojas je tako ostao u vlasništvu Martineza.

Prava šteta što je meč tako završio jer činilo se kako ćemo gledati pravi klasik. Oba borca krenula su furiozno i svaki je upisao po jedan nokdaun u prvoj rundi. Portorikancu se brojalo i u drugoj rundi, no meč je ubrzo završio zbog spomenute nezgode.

Linker
19. travanj 2024 06:05