K1 i Boks

(VIDEO) Joshua je oduševio, Wilder je razočarao! Pogledajte sažetke njihovih mečeva

Deontay Wilder vs. Joseph Parker

 Fayez NURELDINE/AFP/Profimedia
Dvije dijametralno suprotne priče ponudili su nastupi Anthonyja Joshue i Deontayja Wildera

Veliku većinu ovog tjedna najavljivao se meč između Deontayja Wildera i Anthonyja Joshue. Mnogi su upozoravali kao Joshuu i Wildera čekaju opasni protivnici i da nije pametno unaprijed otpisati Otta Wallina s kojim je boksao Joshua, kao niti Josepha Parkera koji je ring dijelio s Wilderom.

Prema onome što je Eddie Hearn izjavio nakon sinoć održanog eventa u Rijadu, Joshua i Wilder čak su potpisali ugovore za međusobni obračun, a 9. ožujka sljedeće godine (treći mjesec) još ranije se navodio kao datum tog meča. Na kraju se sve izjalovilo, a planove je pokvario sjajni Joseph Parker.

Izdominirao je Parker američkog teškaša, što otkriva i CompuBox statistika udaraca. Ukupno 89 udaraca pogodio je Parker tijekom 12 rundi dvoboja, a bacio je 255 udaraca (34,9 posto uspješnosti). Wilderova preciznost bila je na mizernih 19,1 posto. Samo 39 udaraca pogodio je ‘‘Bronze Bomber‘‘ a ukupno ih je bacio 204.

Kad su u pitanju takozvani ‘‘power punches‘‘, odnosno značajni udarci, Parker je pogodio 60 takvih udaraca, dok se Wilder zaustavio na 26. Statistika po rundama također izgleda jako loše po Wildera.

Deontay u prvoj rundi nije pogodio niti jedan jedini udarac, ali nije ni Parker bio puno bolji tijekom prve tri minute. Samo dva udarca pogodio je Parker, ali dovoljno za uzeti rundu. Wilder je u drugoj rundu pogodio dva udarca, dok je u petoj rundi samo jedan njegov udarac pronašao metu.

Joseph Parker u nekoliko navrata pogodio je dvoznamenkast broj udaraca unutar jedne runde, a najuspješniji bio je tijekom osme runde. Parker je u toj rundi pogodio 20 od ukupno 44 bačenih udaraca.

Bio je ovo ponajlošiji nastup u Wilderovoj dosadašnjoj karijeri, a sažetke meča možete pogledati u videu ispod ovog odlomka.

Za razliku od Wildera, Joshue je svoj posao besprijekorno odradio. ‘‘AJ‘‘ je kontrolirao meč od prve do posljednje sekunde, a 15 minuta borbe bilo mu je dovoljno za poraziti Wallina.

Joshua je Wallina 53 puta pogodio tijekom meča, a 32,1 posto iznosila je učinkovitost njegovih udaraca. Wallin je pogodio samo 25 udaraca (18,7 posto).

Joshua je otvorio meč pogodivši šest udaraca u prvoj rundi, a zatim su uslijedile dvije runde u kojima je pogodio osam udaraca. Tempo je podigao u četvrtoj rundi i deset puta je pronašao metu. Kulminacija je nastupila tijekom pete runde u kojoj ‘‘AJ‘‘ uspješno plasira čak 21 udarac, dok je Wallin Joshuu pogodio samo četiri puta u toj rundi.

Wallinov kut zatražio je prekid meča nakon pete runde, a s obzirom na viđeno, bila je to ispravna odluka.

Sažetak tog meča možete pogledati u videu ispod ovog teksta.

Linker
26. travanj 2024 22:09