K1 i Boks

(VIDEO) Pogledajte najbolje isječke iz borbi Hrgović-Zhang i Joshua-Usyk, materijala nije nedostajalo

Ukraine‘s Oleksandr Usyk (R) and Britain‘s Anthony Joshua (L)  

 Giuseppe CACACE/AFP/Profimedia
Gledali smo dva vrhunska meča

Gledali smo sinoć dvije vrlo dinamične, a istovremeno vrlo drugačije borbe. No s obzirom na količinu udaraca koji su bačeni, te konstantnih preokreta, možemo reći da nije falilo materijala da se složi kvalitetan "highlight" za obje borbe.

Usyk je za svoju pobjedu protiv Joshue uputio 712 udaraca, dok je Hrgović za svoju pobjedu protiv Zhanga uputio samo sedam udaraca manje. S druge strane Joshua je ipak bio dosta aktivniji od Zhanga, te je uputio ukupno 492 udarca, točno 20% više od Zhanga koji je uputio 395 udaraca prema Hrgoviću.

Joshua je neupitno boksao puno bolji meč nego prvi put protiv Usyka, bolje se kretao, bio je brži i uputio je jako puno udaraca u tijelo Usyka, što u prvoj borbi nije radio. Dinamičan stil je možda i jedini način da se slomi Usykova taktika, ali ono što je Joshui falilo je odlučnosti i agresije. Britanac je jako dobro krenuo u meč i neupitno uzeo prve dvije runde, no Usyk je onda prebacio u višu razinu i udarao gotovo dvostruko više nego Joshua.

Iako Usykovi udarci nisu imali snagu da nokautiraju Britanca, volumen udaraca je ono što je Joshuu ostavilo bez odgovora. Joshua se ovoga puta nije išao nadboksavati s tehnički superiornijim protivnikom, imao je potpuno drugačiju taktiku. Lovio je Usyka, birao udarce i više inicirao blisku borbu u kojoj zapravo leži njegova najveća majstorija, a to su kratki i teški udarci. No opet, nije pokazao ludost kakva je možda bila potrebna da se neutralizira Usykova nadmoć.

Filip Hrgović je s druge strane pokazao da je ranjiv, ali i da ima srca te da se neće predati do posljednjeg trenutka. Iako je neke runde uvjerljivo izgubio i bio više puta teško uzdrman, on se uvijek vraćao i serijskim boksom nadoknađivao izgubljene bodove. Takav način boksa bi mu primjerice više odgovarao za nekoga kao što je Usyk, što ćemo možda imati priliku i gledati ako Filip stvarno dobije šansu koju je izborio ovom pobjedom.

Linker
04. svibanj 2024 04:14