K1 i Boks

(VIDEO) Pogledajte strašan nokaut kojim je Deontay Wilder ugasio ‘Nordijsku noćnu moru‘

  Deontay Wilder  

 ANGELA WEISS/AFP/Profimedia
Nakon Wilderove desnice malo njih je ostalo stajati

Desnica iza pakla bila je pogubna za još jednog vrhunskog boksača u nizu koji su se suprotstavili "Brončanom bombarderu" Deontayu Wilderu. Bio je to kraj prve runde kad je Helenius agresivno krenuo naprijed te ubrzo naletio na Wilderovu preciznu kontru desnim direktom i ubrzo završio u svijetu snova. Sudac je krenuo brojati, ali ubrzo je odustao kada je vidio da Helenius leži bez svijesti.

Snimku nokauta možete pogledati OVDJE, te još jednu iz drugog kuta OVDJE.

Wilder je u 42 navrata nokautirao svoje protivnike, a jedini koji je uspio izdržati do sudačke odluke u porazu bio je Bermane Stiverne 2015. godine koji je nekako uspio preživjeti Wilderove divlje napade nakon što ga je srušio na pod. No u uzvratnoj borbi Stiverne je završio teško nokautiran već u prvoj rundi. Posljednji borac kojeg je Wilder nokautirao desnicom bio je Luis Ortiz koji je vodio borbu na svoj mlin sve do kobnog nokauta u sedmoj rundi.

Sada je istu sudbinu kao i 42 nesretnih boksača do sada doživio i Robert Helenius, bivši europski prvak i pretendent za svjetski naslov. Iako je došao sa 17 kilograma više i dvije vrijedne pobjede iza sebe, hrabri Norvežanin nije uspio ostati na nogama nakon čistog desnog direkta usred kontre. Iako na snimci udarac nije izgledao posebno jako, Helenius je ipak naletio na njega podignute brade dok je išao prema naprijed, pa se sila još poduplala umjesto da je udarac bio amortiziran.

Wilder je do poraza od Tysona Furyja obranio pojas čak 10 puta, čime je izjednačio velikog Muhammad Alija, a prestigao poznate teškaše kao što su Joe Frazier, Mike Tyson i Lenox Lewis koji su imali po 9 obrana naslova.

Sada kada imamo potvrdu da je Wilderu i dalje mjesto na vrhu teške kategorije, zanimljivo će biti vidjeti odabir idućeg protivnika. Hoće li to odmah biti netko najvišeg ranga kao što je možda Anthony Joshua, ili će pak dobiti priliku boksati za svjetski naslov protiv Oleksandra Usyka doznat ćemo vjerojatno u idućih nekoliko tjedana.

Linker
18. travanj 2024 20:49