K1 i Boks

(VIDEO) Potvrda sjajne godine: Antonio Plazibat nominiran je za borca godine u Gloryju!

Antonio Plazibat

 Orange Pics BV/Alamy/Alamy/Profimedia
Ponajbolja kickboxing promocija na svijetu izdvojila je trojicu boraca u nominacijama za borca godine

Odličnu godinu imao je najbolji hrvatski kickboksač Antonio Plazibat. Solinjanin je upisao dva nastupa te je oba puta slavio nokautom. Padali su renomirani borci poput Tarika Khbabeza te Benjamina Adegbuyija, a Plazibat je time zauzeo prvo mjesto na ljestvici izazivača Gloryjeve teške kategorije.

Potvrda sjajne godine došla je u obliku nominacije za Gloryjevog borca godine. Antonio Plazibat jedan je od trojice finalista, a Glory će narednih dana objaviti tko je zaslužio biti proglašenim njihovim najboljim borcem u 2021. godini. Konkurencija je žestoka. Naravno da je tu Rico Verhoeven, a treći nominirani jeste Marokanac Mohamed Mezouari. Podršku našem kickboksaču možete pružiti komentarom putem Instagram objave koju možete pronaći ispod ovog odlomka. Sam Plazibat putem Instagram storyja pozvao je svoje fanove da ga podrže komentarom. Bilo bi sjajno kad bi Antonio došao do još jedne nagrade, nakon što je već osvojio nagradu za borca koji je najviše napredovao u 2021. godini.

Rico Verhoeven bio je izuzetno aktivan ove godine. Tri nastupa odradio je kralj teške kategorije. U siječnju je nastupio na teškaškom turniru te je u istoj večeri savladao Hesdyja Gergesa i Tarika Khbabeza. Rica smo gledali i drugom polovicom desetog mjeseca, u meču koji je proglašen najboljom Gloryjevom borbom u 2021. godini. Verhoeven i Jamal Ben Saddik pružili su gotovo 13 minuta beskompromisnog rata, a na koncu je Verhoeven slavio nokautom u četvrtoj rundi. Uz Badra Harija, vjerojatno najpopularniji kickboksač svijeta favorit je za ovu nagradu.

Mohamed Mezouari, borac velter kategorije, također je imao dobru godinu. Dva nastupa odradio je 25-godišnjak te je oba put slavio nokaut. Vedat Hoduk i Samuel Dbili bili su njegovi protivnici, a niti jedan nije izašao iz prve runde.

Linker
19. travanj 2024 03:20