K1 i Boks

(VIDEO) Prisjetimo se kako je Anthony Joshua s trona skinuo legendarnog Klitschka

Anthony Joshua vs. Wladimir Klitschko 

 Ben STANSALL/AFP/Profimedia
Iako je od ovoga prošlo šest godina, valja se prisjetiti o kakvom se boksaču uistinu radi kada je u pitanju Joshua

Bivšeg prvaka Anthonyja Joshuu večeras od 23:00 čeka meč kojeg jednostavno mora pobijediti. Jermaine Franklin mu je, barem na papiru, nešto lakši protivnik kojeg unatoč svemu ipak ne smije podcijeniti. 29-godišnji Franklin je sigurno gladniji od Joshue te je uz to jako dobar boksač.

Ovo je faza karijere u kojoj se Joshua nikako nije želio naći. Nadali su se on i Hearn pobjedi nad Usykom i eventualnom meču za ujedinjenje titula u teškoj kategoriji, no to se nije dogodilo. Dva teška poraza mu je Usyk nanio u posljednje dvije godine, a mislilo se i da Joshua bez dvojbi ide u mirovinu.

To se također nije dogodilo, a bivši prvak je večeras pred novim izazovom. Teško se oteti dojmu koliko podcjenjivanja Joshua na svoj račun dobiva u posljednje vrijeme, kao da se zaboravilo da je jedno vrijeme ipak bio veliki prvak. Od Usyka je izgubio, ali Usyk je jedan od najboljih boksača današnjice te ga na temelju toga ne treba otpisivati.

Večeras će ustvari imati test je li za mirovinu ili nije. Ukoliko izgubi od Franklina, to pitanje će se samo odgovoriti. Ako pobijedi, vjerojatno ćemo ga gledati u revanšu protiv starog rivala Dilliana Whytea.

Kad smo kod starih rivala, valjalo bi se podsjetiti borbe u kojoj je legendarnom Wladimiru Klitschku uzeo titule. Istina da je Klitschko u tom trenutku bio u zalazu karijere, no svejedno je bio veliko ime. Rušio je Joshua Klitschka jednom u petoj rundi, da bi u šestoj Joshua završio na podu. U jedanaestoj je Ukrajinac dvaput dodirnuo pod te je Joshua slavio tehničkim nokautom.

Dok čekamo večerašnju priredbu, valjalo bi se prisjetiti i tog meča. Video je ispod, tako da uživajte!

Linker
14. travanj 2024 10:27