K1 i Boks

(VIDEO) Prošle godine bio je hit boksač, sad je nokautom u prvoj rundi doživio četvrti poraz u nizu

Clay Collard

 screenshot (YouTube, PBC)
Clay Collard ipak nije uspio uspješno kombinirati MMA i boksačku karijeru

Nećemo pogriješiti ako kažemo da je 2020. godine bila godina Claya Collarda, borca koji je iz pandemije uspio izvući najviše što je mogao. Ovaj MMA borac, s iskustvom četiri nastupa u UFC-u, već godinu ranije krenuo je aktivno boksati. Jednostavno, bio je bez MMA poslodavca, a tu su se pojavile prilike. Ipak, teško da je mogao očekivati priliku kakvu je dobio kad je pandemija krenula.

Nakon što je godinu započeo s dvije pobjede, stigao je poziv od Top Ranka za nastupe u njihovom "bubbleu" unutar MGM Granda, a on je iz toga izvukao najviše što je mogao. Upisao je tri pobjede u nizu, od čega su dvije bile prekidom, ali srca fanova osvojio je svojim beskompromisnim načinom borbe. Niti poraz kojim je godinu završio nije pokvario dojam, Clay je bio prava zvijezda Top Rankovog pandemijskog rješenja.

Dobri boksački nastupi donijeli su mu ugovor s PFL-om, ali povratak u MMA nije dobro djelovao na njegove boksačke ambicije. U veljači, prije nego se posvetio PFL-u, doživio je drugi poraz u nizu. PFL je zato startao sjajno. Prvo je savladao najveću zvijezdu turnira lake kategorije, Anthonyja Pettisa, a onda i Joiltona Lutterbacha. U polufinalu ipak nije mogao preko kasnijeg pobjednika turnira, Rauscha Manfija.

Boksu se vratio ovog mjeseca, ponovno na Top Rankovim priredbama. No, prvog vikenda u prosincu savladao ga je Damian Sosa, a sad je doživio najteži poraz u svojoj boksačkoj karijeri. Zaustavljen je u prvoj rundi meča protiv Yoelviss Gomeza, na božićnoj Top Rankovoj priredbi. Što se dogodilo u meču možete vidjeti u videu.

Nažalost, Collard je potvrdio kako je ipak suviše teško kombinirati MMA i boksačku karijeru. Dok je bio posvećen samo boksu, uspio je probiti se među zvijezde Top Ranka, unatoč tome što nije nastupao u nekim posebno jakim mečevima. Ove godine vjerojatno će biti zadovoljan onime što je napravio u svom primarnom sportu, dok će ga ovaj poraz vjerojatno natjerati da promisli što mu je prioritet.

Ili Clay sam sebe smatra "prize fighterom" te će se boriti tamo gdje su ga spremni platiti. Tko zna, možda je to zapravo njegova namjera cijelo vrijeme.

Linker
25. travanj 2024 18:15