K1 i Boks

(VIDEO) Shakur Stevenson deklasirao Oscara Valdeza pa zaprosio djevojku!

 Shakur Stevenson,  Oscar Valdez 

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Ovakav talent u boksu već dugo nismo imali prilike vidjeti

Još jedan veliki boksački event imali smo prilike gledati sinoć u kojemu je Shakur Stevenson majstorskom tehnikom i taktikom nadboksao do tada neporaženog Meksikanca Oscara Valdeza i pritom ujedinio pojaseve WBC i WBO federacije.

Stevensonu mnogi predviđaju sjajnu budućnost, a ovim nastupom to je definitivno i dokazao. Stevenson je rijetko viđeni boksački talent, a mnogi ga smatraju nasljednikom Floyda Mayweathera. Titulu prema WBO federaciji osvojio u desetom mjesecu prošle godine protiv Jamela Herringa tehničkim nokautom u desetoj rundi, a sinoć potvrdio svoju dominaciju. Imao je i sjajnu amatersku karijeru u kojoj se okitio zlatom na olimpijskim igrama za juniore i srebrom na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine.

Shakur je od prve runde borbu kontrolirao prednjim direktom koji se kasnije pokazao kao ključan faktor uz kombinacije od 3 udarca koje su najčešće dolazile iza toga. U 6. rundi Stevenson baca precizan aperkat koji šalje Valdeza na pod, a do kraja meča mogli smo gledati frustriranog Meksikanca kojem borbeni stil ovoga puta nije donio željeni ishod s obzirom na to da se ispred njega našao bolji boksač.

Na BoxRec ljestvici Stevenson od danas zauzima prvo mjesto super perolake kategorije, a odmah iza njega je sinoćnji mu protivnik Oscar Valdez. Suci su borbu bodovali sa 118-109, 118-109 i 117-110, što pokazuje da je Stevenson bio bolji borac tijekom većine meča.

Nakon borbe je odradio je zanimljiv intervju za ESPN, u kojem se nakon upita koji mu je idući korak u karijeri spustio na jedno koljeno i zaprosio svoju djevojku.

"Volim te, hoćeš li se udati za mene?" - na sveopće oduševljenje publike Stevenson je kao odgovor dobio sudbonosno DA.

Linker
25. travanj 2024 11:09