K1 i Boks

(VIDEO) Sjajni ONE-ov turnir obilježio novi ‘underdog‘ trijumf borca koji je oduševio Arenu Zagreb

Enrico Kehl vs. Davit Kiria
 screenshot (YouTube, ONE Championship)
Davit Kiria, Sitthichai Sitsongpeenong, Chingiz Allazov i Marat Grigorian izborili su polufinale

Danas održanu priredbu ONE Championshipa obilježili su velika pobjeda Superbona Banchameka nad Giorgiom Petrosyanom te novi trijumf srpskog teškaša Rade Opačića, ali svakako i četvrtfinalne borbe turnira perolake kategorije. U te četiri borbe viđena su tri prekida i jedan nevjerojatno napet okršaj odlučen podijeljenom sudačkom odlukom. Krenimo redom.

Prvi održan meč vjerojatno je ostavio i najjači dojam, prije svega zbog poraza velikog favorita, bivšeg K-1 Max prvaka, Enrica Kehla. Sjajnog Nijemca dočekao je borac kojeg sad s pravom možemo zvati kraljem autsajdera, odnosno "underdoga". To je Davit Kiria, a ako vam ime zvuči poznato to je jer ste ga mnogi gledali u živo te mu glasno skandirali. Radi se o onom Gruzijcu koji je na Gloryjevoj priredbi 2014. godine u Areni Zagreb napravio veliki, pravi ratnički preokret protiv tadašnjeg prvaka Andyeja Ristieja.

Kiria je ušao u turnir kao borac s najmanje šansi po mišljenju kladionica, ali već nakon ovog meča je sve koji su ga otpisali pozdravio. U prvoj rundi tri je puta na pod poslao svog njemačkog protivnika te je mogao proslaviti pobjedu. Osim same završnice, cijela runda bila je izuzetno zanimljiva i sadržajna.

Drugi meč bio je i najkraći na programu, a također je donio ishod koji će mnogi nazvati iznenađenjem. Chingiz Allazov za samo 39 sekundi završio je meč protiv Samyja Sane. Već u samom početku pogodio je high kick nakon kojeg Sana više nije uspio vratiti pribranost za ravnopravan nastavak meča. Sve je završilo aperkatom u jetru.

Treći meč bio je najnapetiji. U tehnički nevjerojatno kvalitetnom okršaju susreli su se Sitthichai Sitsongpeenong i Tayfun Ozcan, a nakon tri runde pobjeda je podijeljenom sudačkom odlukom pripala borcu s Tajlanda, bivšem Glory prvaku.

Da će u polufinalu biti tri Glory prvaka potvrdila je zadnja borba priredbe. Marat Grigorian u njoj je savladao legendarnog Andyja Souwera, kojem se u meču primijetilo sve što je u karijeri prošla. Prije nekoliko godina bi Nizozemac ovdje bio ravnopravan protivnik, no ovog puta nije mogao odgovoriti po većini mišljenja glavnom favoritu turnira. Posao je Grigorian završio u drugoj rundi, a Souwer je nakon toga objavio više nego zasluženu mirovinu.

Linker
25. travanj 2024 19:17