K1 i Boks

(VIDEO) Svijet je tada upoznao Vitasovićevog današnjeg protivnika: Prisjetite se kako je Wrzosek ‘ugasio‘ Badra Harija

Badr Hari (lijevo) i Arkadiusz Wrzosek (desno)

 Hollandse Hoogte/Shutterstock Editorial/Profimedia
31-godišnji Arkadiusz Wrzosek uživa status zvijezde u Poljskoj

Poljak Arkadiusz Wrzosek večerašnji je protivnik našeg Ivana Vitasovića. 31-godišnji borac iza sebe ima 20 profesionalnih kickboksačkih mečeva (14-5-0) i tri MMA nastupa (3-0), a KSW u njemu vidi potencijal za novu zvijezdu organizacije.

Wrzosek je relativno kasno krenuo s borilačkim sportovima, još kao 19-godišnjak. Brzo je Arkadiusz skupio 40 amaterskih kickboksačkih mečeva, a 2015. godine otisnuo se u profesionalce. Od zapaženijih titula izdvaja se FEN-ova titula prvaka u tešoj kategoriji, ali jedna borba, točnije jedan trenutak iz njegove kickboksačke karijere nadmašio je sva ostala Wrzosekova postignuća.

Radi se o meču koji je Arkadiusz odradio u četvrtom mjesecu 2021. godine. Wrzosek je tada bio dio Gloryja, a ‘‘matchmakeri‘‘ su ga uparili s velikim Badrom Harijem. Iako je Hari bio daleko od svojih najboljih dana, opasnost je i dalje prijetila sa svih strana.

Već u prvoj rundi, Wrzosek je spašavao živu glavu. Hari ga je dvaput slao u nokdaun, a da je imao nešto više vremena, vjerojatno bi upisao i treći nokdaun nakon kojeg bi uslijedio kraj meča. Međutim, uspio je Wrzosek dočekati kraj runde, donekle se oporavio i ušao je u drugu dionicu.

Hari je nastavio u istom tempu kojim je završio prvu rundu i ponovno je poslao Wrzoseka na tlo. Svi su mislili da je pitanje trenutka kada će Hari okončati taj meč, ali Wrzosek se još jedanput pridigao i nedugo poslije priredio je šokantan preokret!

Fantastično je Wrzosek pogodio lijevim ‘‘high kickom‘‘, a Hari je istog trena završio na tlu, vidno dezorijentiran i iznenađen. Sudac je izbrojao do deset, Hari se nije pridigao i borba je završila pobjedom Wrzoseka.

Mnogi su njegovu pobjedu nazivali ‘‘najvećim preokretom u povijesti kickboksa‘‘. Dalo bi se raspravljati o tome, ali Arkadiusz Wrzosek tog dana predstavio se svjetskoj javnosti. Njegovo ime puno je poznatije nakon te pobjede nad Harijem i s razlogom KSW u njemu vidi novu zvijezdu organizacije.

Gotovo godinu dana kasnije, Hari i Wrzosek odradili su revanš na Glory 80 eventu, ali taj meč ne zaslužuje previše pažnje. Radi se o borbi koja je neslavno završila nakon nereda na tribinama, a pobjednika nismo niti dobili. Wrzosek je nakon toga otpušten iz Gloryja i potpisao je ugovor s KSW-om.

Unutar KSW-a upsao je tri pobjede u jednako toliko nastupa. Večeras ga čeka četvrti nastup, a na suprotnoj strani kaveza naći će se naš Ivan Vitasović. Nadamo se da Wrzosekovom pobjedničkom nizu večeras dolazi kraj, ali dok čekamo njegov meč s Vitasovićem, vrijedi se prisjetiti kako je Poljak porazio Badra Harija.

Snimku tog meča možete pogledati u videu ispod teksta, a meč između Vitasovića i Wrzoseka na rasporedu je večeras iza 22:00h.

Linker
18. travanj 2024 01:25