K1 i Boks

(VIDEO) Tjelohranitelj sinova Ramzana Kadyrova i bivši UFC borac nokautom nastavio boksačku karijeru

Edilov vs. Lartey

 screnshot (YouTube)
Svoju četvrtu pobjedu otkako se posvetio boksu ostvario je svojevremeno veliki MMA potencijal

Ne trebate se čuditi što vam ime Abdula-Kerima Edilova zvuči poznato. Svojevremeno smo na ovom portalu podosta pisali o tome talentiranom borcu koji je 2017. godine uspješno debitirao u UFC-u. I to ne samo zbog talenta koji je prezentirao u borilištu, nego i zbog cijele priče. On je naime, kao što je pobliže navedeno u OVOM tekstu, tjelohranitelj i trener sinova čečenskog vladara (mnogi bi rekli diktatora), Ramzana Kadyrova. Ukratko, osoba od njegovog najvećeg povjerenje.

Situacija kod njegove MMA karijere bila je takva da nakon UFC debija u promociji više nije uspio nastupiti pa je tako, nakon nekih otkazanih borbi, sredinom 2019. godine otpušten. Razlozi do danas nisu poznati. Radi li se o međusobnom dogovoru, problemima s vizom ili nečemu što izlazi izvan granica sporta, nitko nije saznao, odnosno ako i je, onda to nije javno objavio.

Edilov od 2017. i spomenutog UFC debi nije nastupio u MMA-u. No, zato je započeo boksačku karijeru u kojoj je jučer došao do četvrte pobjede. Na priredbi u Groznom dočekao je Richarda Larteya, boksača koji se već susretao s nekim poznatim imenima, poput Daniela Duboisa i Fabija Wardleya te ga savladao za samo 40 sekundi. Omjer mu je sada 4-0, uz četiri nokauta, a kako je izgledao ovaj posljednji, možete pogledati u videu na dnu teksta.

Ima li Edilov potencijala postati ozbiljan čimbenik u profesionalnom boksu. Vjerojatno čemu saznati čim odradi svoj prvi ozbiljniji meč izvan Groznog. Dok se bori kod kuće mnogi će smatrati kako mu protivnici prelako padaju, što je uostalom slučaj i kod komentara ispod ovog videa.

Linker
20. travanj 2024 16:37