K1 i Boks

(VIDEO) Usyk oduševio publiku u Wroclawu, opušteni Ukrajinac uoči borbe s Duboisom - plesao i žonglirao!

Oleksandr Usyk

 Screenshot/YouTube
Za razliku od prvaka, izazivač je bio fokusiran isključivo na trening i odradio ozbiljnu sesiju na fokuserima

Svega dva dana dijeli nas od meča između Oleksandra Usyka (20-0) i Daniela Duboisa (19-1) za WBO, IBF i WBA titule, a uoči teškaškog okršaja na stadionu u poljskom Wroclawu, održan je i javni trening dvojice glavnih aktera. Promotorska kuća Top Rank Boxing na svom je YouTube kanalu objavila videozapis koji, u četiri minute i 49 sekundi trajanja, sjajno sažima najzanimljivije trenutke s toga događaja.

"Nalazimo se na otvorenom, a dečki treniraju u ringu. Imamo publiku ovdje, ljudi uživaju u akciji u ringu i dobivaju inspiraciju za subotu navečer", govori na samom početku videa Usykov promotor Alexander Krassyuk (K2 Promotions), a u narednim kadrovima pojavljuju se Dubois i njegov trener Don Charles, odnosno novinar BBC-a Steve Bunce, te Usykov "cutman" Russ Anber koji je o Oleksandrovom protivniku rekao: "Visok je 196 centimetara, ima 118 kilograma, što više od toga želite vidjeti? Tip se može boriti, može bacati udarce, opasan je i morat ćemo biti vrlo oprezni".

Krassyuk se osvrnuo i na činjenicu da će se borba održati upravo u Wroclawu. "Svaki treći građanin ovoga grada je Ukrajinac, što znači da ovdje živi preko 200.000 Ukrajinaca, a Usyk je to iskoristio da dođe ovdje kao nacionalni heroj, s obzirom na to da se mečevi ne mogu održavati u Ukrajini jer svi znamo što se tamo događa. Zato smo donijeli odluku da organiziramo ovo kao svojevrsnu borbu na domaćem terenu za našeg prvaka", istaknuo je ukrajinski promotor.

Povezanost između Usyka i publike okupljene u Wroclawu na otvorenom treningu bila je evidentna, a ukrajinski boksač bio je vrlo opušten, te uživao u energiji i pozitivnoj vibri koju mu je odašiljao okupljeni auditorij, do te mjere da je svoje navijače, nakon što je završio s preskakanjem vijače i "shadow boxingom", odlučio počastiti žongliranjem lopticama, odnosno - neobuzdanim plesom. Neporaženi Ukrajinac tijekom svog je plesnog performansa prezentirao sjajne pokrete, ali i, sebi svojstven, vrhunski rad nogu. Dubois je, s druge strane, bio vrlo fokusiran i otvorenom treningu je pristupio dijametralno suprotno, mogli bismo reći "strogo poslovno", odradivši ozbiljnu sesiju sa svojim trenerom na fokuserima. Kako je sve skupa izgledalo u Wroclawu na treningu otvorenom za javnost, možete i sami pogledati u videima koji slijede.

Linker
02. svibanj 2024 08:50