K1 i Boks

Wallin uvjeren da može pobijediti Joshuu: ‘Imao je mentalnih problema, iskoristit ću rupe u njegovoj igri‘

Otto Wallin

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
Šveđanin svoju prednost vidi u kontragardu, mentalnom stanju, Joshuinoj novoj promjeri trenera, ali i činjenici da će veći pritisak biti na bivšem svjetskom prvaku

Aktualnu kalendarsku godinu zatvorit će, kao što je već dobro poznato, velika boksačka priredba koja će se 23. prosinca održati u Rijadu. "Dan obračuna" u saudijskoj prijestolnici ponudit će nam mnoštvo zanimljivih mečeva, kao i novi nastup našeg Filipa Hrgovića, a čitav "event" predvodit će teškaški okršaj između Anthonyja Joshue i Otta Wallina. I dok dobar dio boksačke javnosti "AJ"-a već vidi s rukom visoko u zraku, švedski teškaš uvjeren je kako ima svoje šanse i može pobijediti bivšeg svjetskog prvaka.

"Moram biti vrlo usredotočen. Joshua je veliki udarač i stvarno dobar boksač, jedan od najboljih. Moram zadržati fokus tijekom cijele borbe, držati se plana i koristiti dobru obranu, ali i dobar napad", rekao je Wallin u razgovoru za Vegas Insider, pa istaknuo svoje potencijalne prednosti u odnosu na Joshuu:

"Dobro se osjećam, dolazim nakon najveće pobjede u karijeri (Murat Gassiev, op.a.), dok s druge strane, smatram da Joshua nije u tako dobroj poziciji u ovom trenutku, ima mentalnih problema koje mogu iskoristiti. Mogu iskoristiti činjenicu da dolazi nakon teškog razdoblja, osjećam da sam u puno boljem mentalnom prostoru od njega. Pomaže mi i činjenica da boksam u kontragardu, izgubio je dvije borbe protiv Oleksandra Usyka koji je također kontragard, tako da je to dobro, očito mu je teško s kontrašima. Ovo je na neki način ‘short notice‘ boba i on ponovno ima novog trenera u Benu Davidsonu, a sve to znači da kod njega postoje rupe i definitivno postoje načini da ih iskoristim".

Wallin je tijekom razgovora više puta istaknuo kako mora biti osobito oprezan s obzirom na Joshuin "knockout power" i sposobnost da jednim udarcem završi borbu, no smatra da Britanac više nije na istoj razini kao što je bio, a drži i da će sav pritisak biti upravo na Joshuinoj strani.

"Nokautirao je Roberta Heleniusa, ali ne nokautira ljude kao što je to radio nekada", rekao je 33-godišnji Šveđanin pa zaključio: Stvarno volim situaciju u kojoj se nalazim. Nemam osjećaj da sam pod tolikim pritiskom. Mogu samo otići tamo i zabaviti se. On je u puno težoj poziciji, vjerojatno osjeća veliki pritisak, da mora pobijediti i to sa stilom, a to sve ide u moju korist".

Linker
03. svibanj 2024 12:52