K1 i Boks

Wilderov trener se oglasio nakon sinoćnjeg poraza: ‘Imao je jako lošu noć. Nadali smo da će Parker naletjeti na nešto‘

Deontay Wilder vs. Joseph Parker

 Fayez NURELDINE/AFP/Profimedia
Teško je za povjerovati da je Wilder i njegov tim svoju taktiku temeljio na nadi da će Parker ‘‘naletjeti na nešto‘‘

Vrlo lošu predstavu pružio je Deontay Wilder sinoć u Rijadu. Joseph Parker ga je u potpunosti neutralizirao i na kraju pobijedio odlukom sudaca, tako da je sada borba između njega i Joshue vjerojatno gotova priča. Joshua je rekao kako ga taj meč i dalje zanima, a nekoliko sekundi kasnije, Eddie Hearn je spomenuo Hrgovića i meč za titulu.

Svih 12 rundi Wilder je čekao, stajao, oklijevao, kao da je čekao da Parker sam naleti na tu ubojitu desnicu. Parker to, naravno, nije učinio, nego je pametnim pristupom i strpljivo srušio Wildera. Malik Scott, Wilderov trener, oglasio se nakon ove užasne partije njegovog boksača.

‘‘Loša noć u uredu. Prije svega, Joseph Parker i Andy Lee imali su vraški dobar plan. Parkerova brada nije bila izložena prema naprijed, nekoliko puta je prejako stajao na prednjoj nozi i mislio sam da Deontay može slobodno nastaviti biti oprezan, bacati direkt i čekati da Parker naleti na nešto. Imali su jako dobar pristup‘‘, rekao je Scott za ES News.

‘‘Deontay je imao užasnu večer. Postoji još nekoliko stvari koje je mogao učiniti, ali nije ih učinio ispravno. Često je gubio bazu. Nekoliko puta mu je brada bila visoko gore. Direktom nije popunjavao prazan prostor. Puno je bilo mjesta u borbi u kojima se nije događalo ništa, šti je bilo dobro za Parkera, ali ne i za Deontayja‘‘, pojasnio je.

Teško je za povjerovati da je Wilder i njegov tim svoju taktiku temeljio na nadi da će Parker ‘‘naletjeti na nešto‘‘. Odmah se znalo da će mu Parker biti zahtjevan protivnik, pogotovo nakon duge pauze, no ovako loš nastup ipak nismo očekivali.

Linker
16. travanj 2024 00:43