K1 i Boks

Woodleyjev trener uvjerava: ‘Bio je to ozbiljan meč, Tyron nije znao što se događa nakon nokauta‘

Jake Paul vs. Tyron Woodley

 CHANDAN KHANNA Afp
Optužbe o namještenom meču i odglumljenom nokautu niti dalje se ne stišavaju

Devet dana prošlo je od drugog poraza Tyrona Woodleyja u meču protiv YouTubera Jakea Paula. Bivši UFC-ov prvak velter kategorije dobrano si je narušio reputaciju te je upropastio svoju ostavštinu dvama porazima od Paula. Posebno težak bio je drugi poraz jer ga je Jake brutalno nokautirao u šestoj rundi.

Unatoč tome što je Woodley doslovno zaspao nakon snažnog udarca, brojne su teorije kojima se optužuje Tyrona da je to napravio namjerno, odnosno da je meč namješten. Ipak, svi akteri to opovrgavaju te ističu kako je Paul uistinu nokautirao borca koji je četiri puta uspješno branio pojas u UFC-u. Jedan od onih koji također ističu da se ne radi o namještaljci, jeste Din Thomas, dugogodišnji Woodleyjev trener.

‘‘Slušajte, cijela ta teorija me nasmijava. Bio sam u njegovom (Tyronovom) kampu i znam koliko je bio ozbiljan. On je uistinu htio pobijediti u revanšu i stvarno je želio taj meč. Bila je to ozbiljna stvar. Ako se bacio (odglumio), volio bih da su mi to rekli jer bi se onda pojavio samo na zabavi nakon meča. Ali to nije bio slučaj, radi se o pravoj nenamještenoj borbi.‘‘. objasnio je Thomas za Sirius XM.

Trener Tyrona Woodleyja u nastavku razgovora pokušao je dodatno prikazati o koliko se ozbiljnom nokautu zapravo radilo. Naime, Woodleyju je prema navodima Thomasa, trebalo neko vrijeme da nadođe i shvati što se uopće dogodilo.

‘‘Mislim da je prošao kroz seriju različitih emocija. Sjećam se da sam stajao u ringu odmah nakon što se to dogodilo, a on je govorio: ‘ne, ne, ne, kad se vraćam nazad u meč?‘ On nije niti znao u tom trenutku, mislio je da smo između rundi i zasigurno se pitao zašto je toliko ljudi unutar ringa.‘‘, dodao je Din Thomas.

Unatoč teškom porazu i uvjeravanju javnosti da se radi o pravom meču, Woodley ne pomaže cijelom tom procesu ismijavajući samog sebe. Naime, UFC-ov prvak nagradio je autora najboljeg ‘‘memea‘‘ vezanog za svoj poraz. Pobjednik je dobio pet tisuća dolara, a spomenuti uradak i više o tome, možete pročitati OVDJE.

Linker
26. travanj 2024 12:45