K1 i Boks

Zhilei Zhang najavio pobjedu nokautom nad Josephom Parkerom: ‘Očekujem tešku borbu, ali ja posjedujem snagu‘

Zhang Zhilei

 ghts-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Li Ying/Xinhua News/Profimedia
Iako smo se nadali na će se na Zhangovom mjestu naći naš Filip Hrgović, morat ćemo prijeći preko toga i gledati ka ovoj borbi

Nakon što je krajem prosinca došao do velike pobjede i nakon što je pobijedio Deontayja Wildera, očekivalo se da bi se Joseph Parker mogao boriti za status prvog izazivača prema IBF-u. To bi značilo meč protiv Filipa Hrgovića, no nažalost, od te priče neće biti ništa.

Zhilei Zhang je Hrgoviću ‘‘ukrao‘‘ Parkera te će se protiv njega boriti u trećem mjesecu u Rijadu, a kineski nokauter je itekako samopouzdan kada je ovaj meč u pitanju. Zhang je uvjeren da će slaviti nokautom, no nikako ne očekuje tako lagan meč:

‘‘Ja stvarno mislim da će moja borba protiv Parkera biti vrlo uzbudljiva, a potencijalno i najuzbudljivija te večeri. Da se radi o nekim normalnim okolnostima, mislim da bi naša borba bila glavna borba večeri. No, ove priredbe koje u Saudijskoj Arabiji organizira Njegova Ekscelencija su tako posebne, tako da sam ja sretan što uopće mogu imati neku ulogu u njima‘‘, rekao je Zhang u nedavnom intervjuu.

‘‘Borba protiv Parkera će biti dosta drugačija od one protiv Joycea. Moje pripreme, pristup i taktika, sve će to biti drugačije za Parkera. Parker je odlično izgledao protiv Deontayja Wildera i u boksu se može svašta dogoditi. Očekujem tešku borbu, ali pobijedit ću nokautom. Imam snagu da pobijedim sa stilom‘‘, dodao je.

Iako smo se nadali na će se na Zhangovom mjestu naći naš Filip Hrgović, morat ćemo prijeći preko toga i gledati ka ovoj borbi. U ožujku se u Rijadu održava nova velika priredba s Joshuom i Ngannouom u glavnim ulogama, tako da ju jedva čekamo.

Linker
27. travanj 2024 08:16