Ostalo

A.J. McKee otkrio koliko ga je koštao kostim samuraja: ‘Definitivno se isplatilo‘

A.J. McKee

 Screenshot (twitter, Rizin)
Bellatorov borac ukrao je pažnju svojim ulaskom u ring

Vrlo zanimljivu 2022. godinu imao je A.J. McKee. Talentirani američki borac ušao je u tu kalendarsku godinu kao neporaženi borac (18-0) i Bellatorov prvak perolake kategorije.

U četvrtom mjesecu završila je njegova neporaženost. Patricio ‘‘Pitbull‘‘ Freire porazio ga je u revanšu za titulu u perolakoj kategoriji, a McKee se nakon toga odlučio okušati u lakoj kategoriji. Početkom 10. mjeseca debitirao je u lakoj kategoriji, a protivnik mu je bio Spike Carlyle.

Jednoglasnom odlukom sudaca McKee je porazio Carlylea, a godinu je zatvorio jako dobrim nastupom na Bellator vs. Rizin eventu. Roberto de Souza, poznatiji kao Roberto ‘‘Satoshi‘‘ bio je McKeejev protivnik u glavnoj borbi večeri.

Nakon tri vrlo kompetitivne i tijesne runde, McKee je slavio jednoglasnom odlukom sudaca i tako je zaključio dominaciju Bellatora nad Rizinom. Svih pet Bellatorovih boraca došli su do pobjede na tom eventu i Scott Coker kao predsjednik Bellatora zadovoljno je trljao ruke.

Osim svojim dobrim nastupom, A.J. McKee pažnju je privukao i načinom na koji je ušao u ring. Američki borac kročio je prema borilištu u kostimu samuraja, a u razgovoru za MMA Fighting otkrio je koliko ga je koštao taj kostim.

‘‘Puno sam istraživao i podosta me koštalo. Nisam bio pretjerano zabrinut oko toga koliko košta, a potrošio sam 100 tisuća dolara na taj kostim. Pronašao sam sve na internetu, a htio sam nabaviti i katanu (samurajski mač). Rekli su mi da to ne mogu napraviti i da ju moram prijaviti policiji. Rekao sam im da nemam problem s tim. Htio sam i kvalitetan oklop. Pripremao sam se za bitku i tražio sam nešto čime ću se poistovjetiti s njihovom kulturom, ali i svojom istovremeno. Prvi put sam u Japanu i stoga sam sa se u potpunosti predao tome. Definitivno se isplatilo. Odijelo ću pospremiti u svoju prostoriju zajedno s trofejom.‘‘, rekao je McKee.

Zanimljivo bi bilo da se McKee u narednom periodu počne žaliti na potplaćenost boraca nakon što je ulupao 100 tisuća dolara na samurajski kostim, ali čini se da se A.J. dobro naplatio na ovom eventu i zato si je mogao priuštiti nešto takvo.

Linker
22. travanj 2024 16:38