Ostalo

A.J. McKee pojavio se u kostimu samuraja i porazio Roberta Satoshija: Bellator dominantan nad Rizinom

A.J. McKee

 Screenshot (twitter, Rizin)
Pet pobjeda u jednako toliko nastupa upisali su Bellatorovi borci u obračunu s Rizinovim borcima

Vrlo zanimljiv borilački event priredili su nam Rizin i Bellator u zajedničkoj suradnji. Stariji MMA fanovi uvijek vole pogledati MMA event u Japanu na Staru godinu, jer daje određeni dašak legendarnog Pridea, a Bellator i Rizin ponudili su nam pet sjajnih mečeva u sklopu zajedničkog eventa.

Priredbu su predvodili A.J. McKee (19-1-0 uoči borbe) i Roberto ‘‘Satoshi‘‘ de Souza (14-1-0), Rizinov prvak lake kategorije. Satoshi je jedan od najpopularnijih, ali i najkvalitetnijih Rizinovih boraca. Ipak, danas je upisao drugi poraz u svojoj profesionalnoj karijeri.

Majstor ‘‘submissiona‘‘ (10 pobjeda na taj način) odradio je vrlo kompetitivan i zanimljiv meč protiv A.J. McKeeja, ali McKee je uspješno neutralizirao sve njegove pokušaje ‘‘submissiona‘‘, a dobar dio borbe proveo je u kontroli iz gornje pozicije. Treba ipak naglasiti da unatoč pobjedi jednoglasnom odlukom, ne bi bilo pretjerano sporno čak niti da je pobjeda otišla na stranu Brazilca koji je u drugoj rundi dosta dugo imao kontrolu leđa, a u pred kraj treće runde bio je blizu pobjede ‘‘RNC-om‘‘.

McKee je ipak na koncu slavio i upisao je 20. pobjedu u svojoj karijeri. Osim McKeeja, pobjede su upisali i svi ostali Bellatorovi predstavnici. Patricio ‘‘Pitbull‘‘ Freire (35-5-0) jednoglasnom odlukom porazio je Klebera Koikea Erbsta (31-6-1). Bio je to obračun dvojice prvaka u perolakoj kategoriji, a Bellatorov prvak zasluženo je slavio.

Kleber je pokušavao svim silama odvesti borbu u parter, ali ‘‘Pitbull‘‘ je sjajno branio te pokušaje, a u stojci je ipak bio osjetno bolji i precizniji.

Kyoji Horiguchi predstavljao je Bellator, a po treći put u karijeri borio se protiv Hiromase Ougikuboa. Treću pobjedu u međusobnim susretima upisao je Horiguchi, a slavio je jednoglasnom odlukom sudaca.

Vrlo tijesnu pobjedu izborio je i Juan Archuleta, borac bantam kategorije. Podijeljenom sudačkom odlukom porazio je Soo Chul Kima, a ovo je bio možda i najneizvjesniji meč u kojem je Rizin bio jako blizu jedine pobjede.

Program su otvorili Gadzhi Rabadanov i Koji Takeda, a jednoglasnom odlukom slavio je ruski borac i predstavnik Bellatora. Takeda je čudesno preživio prvu rundu u kojoj je bio jako blizu poraza nokautom i nekako je izdržao svih 15 minuta. Nedovoljno za nešto više od poraza jednoglasnom odlukom.

Ranije, uoči Bellator vs. Rizin eventa održao se i Rizin 40 event koji je poslužio kao uvertira. Vrijedi izdvojiti pobjedu Johna Dodsona koji je nokautom u prvoj rundi porazio Hidea Tokora, a Johnny Case na isti način porazio je Nobumitsua Osawu koji će ostati upamćen da se na vaganju pojavio gol ‘‘kao od majke rođen‘‘, ali u ringu je pokazao puno manje nego na samom ceremonijalnom vaganju.

Kompletne rezultate obje priredbe pročitajte u nastavku teksta.

Bellator MMA vs. Rizin - rezultati:

A.J. McKee def. Roberto de Souza via jednoglasnom sudačkom odlukom

Patricio Pitbull def. Kleber Koike via jednoglasnom sudačkom odlukom

Kyoji Horiguchi def. Hiromasa Ougikubo via jednoglasnom sudačkom odlukom

Juan Archuleta def. Soo Chul Kim via podijeljenom sudačkom odlukom

Gadzhi Rabadanov def. Koji Takeda via jednoglasnom sudačkom odlukom

Rizin 40:

Seika Izawa def. Si Woo Park via podijeljenom sudačkom odlukom

Naoki Inoue def. Kenta Takizawa via submission (armbar) (R2)

Junior Tafa def. Tsuyoshi Sudario via KO (R1)

John Dodson def. Hideo Tokoro via KO/TKO - (R1)

Boxing: Ren Hiramoto def. Genji Umeno via KO/TKO (R2)

Yuki Motoya def. Rogerio Bontorin via KO/TKO (R2)

Johnny Case def. Nobumitsu Tyson via KO/TKO (R1)

Chihiro Suzuki def. Yoshiki Nakahara via KO/TKO (R1)

Sho Patrick Usami def. BeyNoah via KO/TKO (R1)

Yushi Sakura def. Tatsuya Nakazawa via jednoglasnom odlukom sudaca

Linker
30. travanj 2024 14:40