Ostalo

Abdouraguimov upisao novi trijumf: ‘Lijeni kralj‘ pobijedio je Granta nakon tri dinamične i izjednačene runde

Abdoul Abdouraguimov

 Screenshot/DAZN
Dagestanac s francuskom putovnicom do 18. profesionalne pobjede došao je podijeljenom sudačkom odlukom

U sunaslovnoj borbi PFL Europe 1 priredbe Abdoul Abdouraguimov pobijedio je Jacka Granta podijeljenom sudačkom odlukom. Nakon tri runde dinamične, uzbudljive i poprilično izjednačene borbe, tijekom kojih su oba borca demonstrirala vrhunske parteraške vještine, "Lijeni Kralj" uspio je isporučiti nešto više od iskusnog Britanca i, na koncu, upisati 17. pobjedu u svojoj profesionalnoj karijeri.

Abdouraguimov je na samom početku borbe preuzeo središte oktogona i uputio nekoliko kvalitetnih "calf kickova". Nakon otprilike pola minute, Grant se odvažio na napad ručnim tehnikama kojima je pritisnuo protivnika uz žicu, no Dagestanac s francuskom putovnicom ga prizemljuje hvatajući giljotinu iz donje pozicije. Hvat ipak nije bio dovoljno čvrst, te se Britanac izvlači iz gušenja i pokušava nanijeti štetu udarcima iz "full guarda". "Lijeni kralj" je solidno branio navedene udarce, no ponešto je ipak i prošlo, što je rezultiralo krvlju na njegovom licu. Bivši dvostruki Aresov prvak se uspio pridići i otprilike minutu prije kraja srušiti Granta, te ga uhvatiti u novo gušenje, no ovog puta iz gornje pozicije. Iako se hvat ovog puta činio čvršći nego ranije, iskusni 32-godišnji borac ipak je uspio preživjeti do kraja prve runde.

U drugu je dionice ponovno s nešto više inicijative ušao Abdouraguimov, pogodivši najprije nekoliko dobrih direkata i krošea, a onda i pokušavajući rušiti protivnika - no Grant radi kvalitetan "sprawl" i odbija njegov pokušaj. Borba se ponovno nakratko vratila na središte oktogona, no samo nakratko, budući da su se borci ubrzo ponovno našli na tlu, a nakon poluminutne parteraške sekvence u kojima smo gledali odnosno Abdouraguimovljeve napadačke, a Grantove obrambene tehnike, borba se ponovno preselila u "stand up". Minutu i pol prije kraja druge runde, Grant je pritisnuo 28-godišnjeg francuskog predstavnika uz žicu i pokušavao ga ugroziti "dirty boxingom", a Abdouraguimov se ponovno samoinicijativno "rollingom" spušta u parter, što se i nije najbolje izveo, budući da je Grand završio u gornjoj poziciji i nanosio mu štetu udarajući ga laktovima u glavu, odnosno koljenima u tijelo.

Treću rundu poprilično umorni Abdouraguimov otvorio je pokušajem udarca nogom preko glave, no njegov nesmotreni pokušaj Grant je iskoristio uzevši mu leđa. Potom je ponovno uslijedio nevjerojatan "scramble" tijekom kojeg su borci u kratkom vremenu izmijenili nekoliko različitih pozicija, a sekvenca je završila tako da je Abdouraguimov uhvatio Granta u "anaconda choke". Iskusni Britanac ponovno je demonstrirao sjajan defenzivni "grappling" i, unatoč novom čvrstom hvatu "Lijenog kralja", pravilnim si pokretima oslobodio dovoljno prostora za preživljavanja. Grant se u posljednjih deset sekundi potpuno oslobodio iz gušenja, a Abdouraguimov je nasrnuo na njega i iz stojeće pozicije uputio nekoliko razornih udaraca kojima ga poprilično uzdrmao i potencijalno "ukrao" meč - na oduševljenje dupkom ispunjene Accor Arene.

Linker
28. travanj 2024 05:00