Ostalo

Aljamain Sterling ugovorio novi meč, ali ne u UFC-u? Bivši prvak bantam kategorije okrenuo se novoj disciplini

Aljamain Sterling (desno)

 PAUL RUTHERFORD/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Paul Rutherford/getty Images/profimedia
Vraća se nakon poraza od Seana O‘Malleyja i gubitka pojasa

Bivši UFC prvak u bantam kategoriji Aljamain Sterling neće dopustiti da se prašina slegne prije nego se opet vrati u kavez najjače svjetske MMA promocije. Vratit će se puno ranije nego što smo očekivali, ali ne i gdje smo očekivali.

Kako piše MMA Junkie, Sterling bi se trebao suprotstaviti UFC borcu Nathanielu Woodu – ali u "grappling" meču kasnije ovog mjeseca na Polaris 25 priredbi. Promocija je najavila ovu borbu u petak, a priredba se održava krajem ovog mjeseca, točnije 30. rujna i to Europi, u Walesu.

Sterling se trenutno bori u bantamu. dok Wood ima dugogodišnju bantam kategoriju, a prije godinu dana odlučio je otići u kategoriju više te sada obitava u perolakoj diviziji.

Sterling (23-4, 15-4 UFC) osvojio je naslov prvaka u bantam kategoriji u ožujku 2021. diskvalifikacijom protiv Petra Yana. Nakon pauze zbog ozljede, ponovno je pobijedio Yana 13 mjeseci kasnije. Nakon obrana naslova protiv bivših prvaka TJ Dillashawa i Henryja Cejuda, Sterling je naišao na problem.

Na UFC-u 292 prije tri tjedna nokautirao ga je Sean O‘Malley u drugoj rundi. Tada je izgubio pojas i prekinuo niz od devet pobjeda. Još nije objavio hoće li prijeći u perolaku kategoriju ili će pokušati dobiti revanš za naslov u bantam kategoriji, pogotovo imajući na umu da je tu njegov prijatelj Merab Dvalishvili.

Wood (20-5, 7-2 UFC) izgubio je od Caseyja Kenneyja 2020. godine. Zatim je prešao iz bantama u perolaku kategoriju i čini se da je to napravilo veliku razliku, posebno kada se pogledaju njegove tri uzastopne pobjede protiv Charlesa Rose, Charlesa Jourdaina i Andre Filija, a hoće li mu to pomoći da pobijedi bivšeg prvaka, saznat ćemo za tri tjedna.

Linker
01. svibanj 2024 06:36