Ostalo

Ante Delija poražen u prvom kolu ovosezonskog PFL-ovog turnira: Moldavsky slavio nokautom nakon ozljede Dubrovčanina

Ante Delija

 Yaroslav Sabitov/Shutterstock Editorial/Profimedia
Hrvatski teškaš neće po dobrome pamtiti početak nove sezone turnira

Nažalost, prvi ovosezonski PFL-ov turnir ne donosi dobre vijesti. Ante Delija, trenutno najbolji hrvatski MMA borac ovogodišnji PFL-ov turnir otvorio je porazom u prvoj rundi.

33-godišnji Dubrovčanin tehničkim nokautom u prvoj rundi izgubio je meč protiv Valentina Moldavskog, nekadašnjeg privremenog prvaka Bellatorove teške kategorije.

Dobro je Delija otvorio borbu, lijepo je pogađao s distance i djelovao je kao nešto konkretniji borac. Međutim, vrlo brzo došlo je do presudnog trenutka. Moldavsky je pogodio lakšim ‘‘low kickom‘‘, uslijedila je boksačka razmjena, a nakon razmjene Delija se uhvatio u predjelu međunožja. Moldavskom nije bilo jasno što se dogodilo jer nije plasirao nikakav nedozvoljen udarac, a borba se ubrzo nastavila.

Ante Delija po nastavku meča izgledao je osjetno drukčije i vidjelo se da nešto nije u redu s njim. Hrvatski teškaš povlačio se prema natrag, Moldavski ga je sve češće pogađao, a u jednom trenutku Delija je nešto i govorio članovima svog tima. Nakon nešto više od dvije minute borbe, Moldavsky je ‘‘namirisao krv‘‘, počeo je nizati udarac za udarcem, a nekoliko puta pogodio je i koljenom u glavu našeg borca. Delija se zatvorio u blok, ali nije se aktivno branio i sudac je zasluženo prekinuo borbu dok je Delija još stajao na nogama.

Držao se Ante za preponu nakon završetka meča i jasno je kako je došlo do nekakve ozljede prepone. Ozljeda je očito bila jako bolna i teška te je dovela Deliju do poraza. Ray Sefo nedugo nakon borbe potvrdio je kako se radi o ozljedi prepone, a Delija ga je obavijestio da je do ozljede došlo nakon ‘‘kicka‘‘.

Prava šteta zbog poraza, ali i zbog same ozljede. Nadamo se kako Delija neće predugo izbivati iz kaveza i da će se uspjeti pojaviti na drugom kolu ovosezonskog turnira. Prije svega želimo mu brz oporavak i što ekspresniji povratak u kavez.

Anti je ovo prvi poraz još od 2021. godine i finala turnira u kojem ga je porazio Bruno Cappelozza, dok je Valentin Moldavsky otvorio sezonu osvojivši maksimalnih šest bodova i odmah je zasjeo na prvo mjesto poretka teškaša.

Osim Delije i Moldavskog, danas smo imali prilike gledati i nastupe ostalih osam teškaša koji su dio ovogodišnjeg PFL-ovog turnira.

Nakon Moldavskog, najviše bodova u prvom kolu osvojili su ruski teškaš Oleg Popov i američki borac Daniel James. Oleg Popov tehničkim nokautom u drugoj rundi porazio je Stevea Mowryja, dok je Daniel James nokautirao Marcela Golma jednu sekundu prije kraja prve runde. Popov i James osvojili su pet bodova za svoje pobjede.

James bi inače dobio šest bodova za pobjedu u prvo rundi, ali pad na vagi koštao ga je jednog oduzetog boda već u startu i James nije započeo s maksimalnim brojem bodova, unatoč pobjedi u prvoj rundi.

Denis Goltsov osvojio je četiri boda. Ruski teškaš kojeg dugo već gledamo u sklopu PFL-ovog turnira porazio je Lintona Vassella tehničkim nokautom u trećoj rundi. Linton Vassell odlično je otvorio meč, odradio je sjajnu prvu rundu, ali to je bilo sve od njega. 40-godišnji Britanac ‘‘ispuhao se‘‘ nakon pet minuta borbe, a Goltsov je u nastavku borbe dominirao i zasluženo slavio. Podosta razočaravajuć nastup Vassella kojeg se uoči turnira svrstavalo među glavne favorite, ali s kondicijom za pet minuta neće daleko dogurati.

Talentirani ruski teškaš Sergey Bilostenniy osvojio je tri boda na početku turnira. 28-godišnji Bilostenniy jednoglasnom odlukom sudaca porazio je Blagoyja Ivanova u vrlo zanimljivom meču na tri runde.

Turnir su započele i borkinje muha kategorije, a glavne favoritkinje Taila Santos, Dakota Ditcheva i Liz Carmouche započele su pobjedama. Ditcheva, osvajačica prošlogodišnjeg PFL Europe turnira nokautirala je Lisu Mauldin u prvoj rundi, dok je Taila Santos porazila Ilaru Joanne ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi. Na taj način Ditcheva i Santos otvorile su sezonu osvojivši šest bodova, dok je Carmouche dobila tri boda za pobjedu jednoglasnom odlukom nad Julianom Velasquez.

Rezultate ostatka priredbe pročitajte ispod ovog teksta.

PFL 1 2024 - rezultati:

Glavni dio priredbe:

Valentin Moldavsky def. Ante Delija via TKO - R1, 2:17

Denis Goltsov def. Linton Vassell via TKO - R3, 3:11

Liz Carmouche def. Juliana Velasquez via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 30-27, 30-27)

Dakota Ditcheva def. Lisa Mauldin via TKO - R1, 3:54

Preliminarni dio priredbe:

Daniel James def. Marcelo Golm via TKO - R1, 4:59

Sergey Bilostenniy def. Blagoy Ivanov via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28, 29-28, 29-28)

Taila Santos def. Ilara Joanne via submission (RNC) - R1, 3:57

Oleg Popov def. Steve Mowry via TKO - R2, 3:47

Kana Watanabe def. Shanna Young via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 30-27, 30-27)

Jena Bishop def. Chelsea Hackett via submission (poluga na ruci) - R1, 4:50

Dimitre Ivy def. Lucas Brennan via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28, 29-28, 29-28)

Bryce Meredith def. Ty Johnson via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 30-27, 30-27)

Linker
09. travanj 2024 19:37