Ostalo

(VIDEO) Fedorov učenik došao je do ponajveće pobjede u karijeri: Pogledajte završnicu meča između Moldavskog i Delije

Valentin Moldavsky

 Screenshot (twitter, Pfl)
32-godišnji Valentin porazio je našeg Antu Deliju u prvoj rundi borbe

Velika očekivanja imali smo od nove sezone PFL-a, a puno je očekivao i Ante Delija, ponajbolji hrvatski MMA borac. Vjerovali smo kako će Delija otvoriti novu sezonu PFL-ovog turnira pobjedom nad Valentinom Moldavskim, ali dogodio se najgori mogući ishod.

Ruski teškaš porazio je Deliju tehničkim nokautom u prvoj rundi, ali poraz čak nije najlošija stvar u cijeloj ovoj priči. Naime, Delija je ozlijedio preponu tijek meča s Moldavskim i ta ozljeda zapravo je kumovala ekspresnom porazu.

Do ozljede je došlo jednog ‘‘low kicka‘‘ od strane Rusa, a jasno se vidjelo kako Deliju nešto muči i da borba ne ide u dobrom smjeru po hrvatskog teškaša. Ometen ozljedom, Delija je izdržao kratko i Moldavski je slavio nakon nešto više od dvije minute.

Držao se Ante za preponu nakon završetka borbe, a Ray Sefo na konferenciji za medije potvrdio je kako se radi o ozljedi prepone. Preostaje nam čekati više informacija o samoj ozljedi našeg teškaša, a nadamo se da nije u pitanju neka ozbiljnija ozljeda i da će Delija uspjeti odraditi nastup u drugom kolu ovosezonskog turnira.

Kad je u pitanju Moldavsky, Rus je na idealan način otvorio svoju debitantsku sezonu unutar PFL-ovog turnira. Nokautom u prvoj rundi osvojio je maksimalnih šest bodova i zasjeo je na prvo mjesto u poretku teškaša. Jedna takva pobjeda nerijetko je dovoljna za plasman u polufinale, a Moldavsky je odmah u startu porazio ponajvećeg favorita turnira.

Serijom udaraca koje je zadao ozlijeđenom Deliji, Moldavski je naveo suca na prekid meča dok je Delija još stajao na nogama. Nekoliko puta Moldavski je Deliju pogodio i udarcima koljenom u glavu, a ovo mu je ujedno i ponajveća pobjeda u karijeri.

Kako je izgledala završnica meča između Moldavskog i Delije, možete pogledati klikom na LINK.

Linker
10. travanj 2024 22:33