Ostalo

‘Pitbull‘ nakon poraza obećao: ‘McKee je bio odličan, no vratit ću se jači nego ikad!‘

Patricio ''Pitbull'' Freire
 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
Brazilac je izgubio pojas perolake kategorije na Bellator 263 priredbi, a sada želi kraći odmor

Jedan od najdominantnijih i najboljih boraca u povijesti Bellatora doživio je uvjerljiv poraz u sinoćnjoj borbi kojom je branio pojas perolake kategorije. Patricio ''Pitbull'' Freire (32-5-0) ne samo da je ostao bez titule prvaka, nego je izgubio i finale Bellatorova Grand Prixa. Njegov protivnik A.J. McKee (18-0-0) kući je otišao s pojasom, no za osvajanje spomenutog Grand Prixa, nagrađen je i s milijun američkih dolara. Definitivno teška i loša noć za ''Pitbulla''. Prvi puta u karijeri Freire je poražen submissionom, no čini se kako je Brazilac prihvatio činjenicu da je protivnik ovaj puta jednostavno bio bolji.

''Ove noći on je bio odličan. Udario me nogom u glavu, skoro me nokautirao i umalo me završio. Bio je dobar i čestitam mu na tome.'', iskazao je ''Pitbull'' poštovanje prema novopečenom prvaku.

Uzevši u obzir da je Freire aktualni prvak lake kategorije, velike su šanse kako će se on i 26-godišnji McKee boriti barem još jednom. Naime, Amerikanac je izjavio kako je vjerojatno gotov s perolakom kategorijom te da planira preći u višu kategoriju i osvojiti još jedan pojas. ''Pitbull'' će puno naučiti iz ovog poraza i sigurno će biti oprezniji i spremniji u idućoj borbi. 34-godišnjak nije jedini koji će naučiti određene lekcije iz ovog poraza. Naime, Freire je na konferenciji za medije objasnio kako će lekcije proslijediti i svome sinu.

''Već sam mu rekao, 'sine, ovo je primjer lošeg dana, no to ti je dio života.'. On je sretan mladi dečkić i ne razumije baš sve stvari. Međutim, siguran sam da će ovo upamtiti''

Osvrnuo se Freire i na gore navedenu situaciju, odnosne navode A.J. McKeeja o prelasku u laku kategoriju, a pritom je Brazilac odgovorio želi li se odmah boriti i za taj pojas protiv sjajnog američkog borca

''Znam da je on fizički velik te da ima problema sa skidanjem kilaže. No razmislio bih malo o idućoj borbi. Imam pojas i još uvijek sam svjetski prvak. Želim se prije svega odmoriti, uživati sa svojim sinom i suprugom, a onda ću se vratiti jači nego ikad.''. rekao je Patricio Freire.

Sjajni veteran Bellatora gubio je pojas perolake kategorije i ranije u svojoj karijeri. Daniel Strauss porazio ga je 2015. godine jednoglasnom sudačkom odlukom, a Patricio je pojas vratio revanšom 2017. godine. ''Pitbull'' je Straussa završio ''giljotinom'' u drugoj rundi i pojas je držao sve do sinoćnje borbe. Pritom ga je obranio pet puta. Nema sumnje kako će vratiti jači, a vrijeme će pokazati hoće li to biti dovoljno za savladati neporaženog McKeeja.

Linker
19. travanj 2024 20:35