Ostalo

Bellator otkrio planove za polufinalne borbe poluteškaškog turnira

Ryan Bader
 TASS/TASS/Profimedia
Poznato je kad će se nastaviti Bellatorov Grand Prix turnir poluteške kategorije

Tijekom proljeća održane su prve borbe Bellatorovog Grand Prix turnira poluteške kategorije, turnira koji je trebao podići promociju na jednu višu razinu. Njihov predsjednik Scott Coker išao je toliko daleko da je tvrdio kako imaju najjaču polutešku kategoriju na svijetu te da će se to turnirom potvrditi.

Na njihovu žalost, ali i žalost fanova, turnir je ostao bez najjače borbe, po mnogima i najzanimljivije u povijesti Bellatora, koju su trebali odraditi Anthony Johnson i Yoel Romero, čime je interes malo opao, no s polufinalom bi sve trebalo ponovno biti na visokoj razini. Ryan Bader u prvom je kolu savladao Lyota Machidu i za mjesto u finalu borit će se protiv Coreya Andersona, koji je briljirao u prvoj borbi otkako je Bellatoru pristupio. Drugo polufinale čine Johnson, koji je prošao zamjenskog protivnika i prvak Vadim Nemkov, kojeg Phil David nije uspio ugroziti.

Proteklog vikenda Bellator je otkrio kad bi se turnir trebao nastaviti. Odabran je datum 16. listopada i tada će se održati Bellator 268 priredba na čijem bi se programu trebala naći oba polufinala. Naravno, ako ne bude nekih nepredviđenih okolnosti, poput ozljeda.

Bellator je do sada odradio tri Grand Prix turnira. Na prvom je Ryan Bader došao do titule teške kategorije, drugi je održan u velteru i pripao je Douglasu Limi, dok je treći završen prošlog vikenda trijumfom A.J-ja McKeeja i njegovim osvajanjem titule perolake kategorije.

Pobjedniku turnira poluteške kategorije će, osim pojasa prvaka koji Nemkov unosi u svaku borbu, pripasti i iznos od jednog milijuna dolara. Istim se za vikend okitio gore spomenuti McKee.

Linker
26. travanj 2024 06:02