Ostalo

Bellatorov prvak otvorio dušu: ‘Bio sam izgubljen, na krivom putu, mogao sam završiti u zatvoru ili mrtav‘

Johnny Eblen

 PX IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Px Images/alamy/alamy/profimedia
Johnny Eblen jedan je od boraca za koje bismo mogli reći da im je MMA praktično spasio život

Nemali broj vrhunskih MMA boraca, prije mečeva u oktogonima najprestižnijih svjetskih promocija, vodio je i životne borbe - s porocima. Poznata je priča Alexa Pereire, koji je tijekom mladosti provedene u faveli São Bernardo do Campo bio ovisan o alkoholu, ili, pak, Leona Edwardsa, koji je, kao tinejdžer, redovito konzumirao drogu na ulicama Birminghama, a listi boraca kojima je MMA praktično spasio život sada se pridružio i Bellatorov prvak srednje kategorije Johnny Eblen.

"Bio sam izgubljen. Nisam bio usredotočen na prave stvari, tražio sam kratkoročna zadovoljstva i bilo je to jako mračno razdoblje mog života. Mogao sam završiti u zatvoru, mrtav ili jednostavno kao bijednik. Drago mi je da sam upoznao Stevea Moccoa i pridružio se njegovoj dvorani. Zahvalan sam što sam upoznao Mikea Browna, Muhammeda Lawala i Naudija Aguilara, to mi je promijenilo život", rekao je Eblen u razgovoru za MMA Junkie, pa dodao: "Postoje mnogi ljudi koje sam upoznao tijekom života, koji su me promijenili i pomogli mi da postanem čovjek kakav sam danas".

Razdoblje o kojem 32-godišnji Amerikanac govori odnosi se na period između 2014. i 2016. godine, kada je, kao nekoć perspektivni sveučilišni hrvač, završio u svojevrsnom limbu, nakon što se, zbog brojnih ozljeda, nije plasirao na NCAA. Takav razvoj događaja kod njega je izazvao depresivno stanje, a izlaz je, kao i mnogi, tražio u noćnom životu i svemu što ide s njim, no umjesto izlaza - tonuo je sve dublje.

"Nisam imao pojma što želim učiniti sa svojim životom. Zaronio sam u partijanerski način života, to nije bilo dobro za mene", rekao je UFC-ov prvak, koji je ipak, umjesto poroka, spas pronašao u MMA sportu prema kojem su mu vrata otvorili ranije navedeni pojedinci.

Borilački svijet prepun je ovakvih i sličnih priča, te ćemo uvijek rado prenijeti životna iskustva vrhunskih sportaša i šampiona čije su najveće pobjede - one nad životom - u nadi da će upravo njihovi primjeri poslužiti kao inspiracija i motivacija ljudima koji se i sami bore sa sličnim problemima.

Linker
30. travanj 2024 02:46