Ostalo

PFL vs. Bellator event doživio određene preinake: Patricio ‘Pitbull‘ i Aaron Pico dobili su nove protivnike

Patricio ‘‘Pitbull‘‘ Freire

 Motoo Naka/AFLO/Profimedia
Spektakularni event dvaju velikih organizacija na rasporedu je u subotu navečer

UFC-ov event ovaj vikend mogao bi ostati u sjeni onog što pripremaju PFL i Bellator. Naime, PFL vs. Bellator nudi fantastičan ‘‘fight card‘‘ na kojem su uparili nekoliko svojih prvaka, a ‘‘card‘‘ su obogatili nekim također interesantnim mečevima.

Renan Ferreira kao osvajač PFL-ovog turnira u teškoj kategoriji predvodit će event zajedno s Bellatorovim prvakom teške kategorije, Ryanom Baderom. Impa Kasanganay i Johnny Eblen obračunat će se u srednjoj kategoriji, a veliku pažnju privući će i mečevi poput onog između Thiaga Santosa i Yoela Romera ili onog između Brune Cappelozze i Vadima Nemkova.

Naravno, kako to obično biva, event je pretrpio nekoliko udaraca od strane boraca koji su morali otkazati svoje nastupe. Magomed Magomedkerimov još ranije je otkazao borbu protiv Bellatorovog prvaka Jasona jakcsona, a Ray Cooper III uskočio je kao zamjena.

‘‘Fight card‘‘ je sinoć također doživjeo određene preinake. Patricio ‘‘Pitbull‘‘ Freire, vjerojatno najveći Bellatorov borac u povijesti i aktualni prvak perolake kategorije, prvotno se trebao boriti s Jesusom Pinedom, PFL-ovim osvajačem turnira u perolakoj. Međutim, Pinedo je otkazao nastup zbog ozljede leđa, a PFL i Bellator pronašli su alternativu.

Gabriel Alves Braga (12-1-0) borit će se protiv ‘‘Pitbulla‘‘, a radi se o borcu kojeg je Pinedo porazio u prošlogodišnjem finalu turnira. Bragi je to ujedno i jedini poraz u dosadašnjoj karijeri.

No, Braga se prvotno trebao boriti protiv Aarona Pica. Srećom, Aaron Pico također ostaje dio ovog eventa, a Henry Corrales pristao je uskočiti kao zamjena za Bragu. Corales i Pico borili su se u siječnju (1. mjesec) 2019. godine, a slavio je Corrales nokautom u prvoj rundi. Bio je to drugi Picov poraz u karijeri, a pola godine kasnije upisao je i treći u meču protiv Adama Boricsa.

Nekoć ponajbolji američki hrvač tada je bio na ‘‘scoreu‘‘ 4-3, ali uspio se posložiti i danas njegov ‘‘score‘‘ iznosi 12-4. Pico je puno bolji borac nego 2019. godine i nema sumnje da će biti jako motiviran kako bi se osvetio Corralesu za taj poraz.

Nadajmo se da do subote neće biti novih otkazivanja i da ćemo uistinu uživati u ovom velikom eventu koji pripremaju PFL i Bellator.

Linker
01. svibanj 2024 08:03