Ostalo

Ovogodišnji PFL-ov osvajač u poluteškoj kategoriji prozvao Ngannoua: ‘Možda je viši, ali osjećam da bih ga pobijedio‘

Impa Kasanganay vs. Cory Hendricks 

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Kasanganay još uvijek definitivno nije dovoljno velika zvijezda da ga PFL da Francisu, iako je lijepo vidjeti kako je ambiciozan

Proteklog je vikenda PFL dobio nove prvake, odnosno osvajače milijuna dolara i njihovog turnira. Impa Kasanganay borac je koji je u poluteškoj kategoriji postigao ovaj veliki uspjeh, te je u ovoj kalendarskoj godini upisao čak pet nastupa i jednako toliko pobjeda, od čega su tri došle prekidom, a dvije odlukom sudaca.

Iako se radi o borcu poluteške kategorije, Kasanganay sada na svom nišanu ima Francisa Ngannoua, vjerojatno kao i većina boraca u tim kategorijama u PFL-u. Želi se boriti i protiv Vadima Nemkova, no Ngannoua smatra ozbiljnijom opcijom:

‘‘Mislim da je borba protiv Ngannoua sigurno moguća. Ja sam kršćanin, a s Bogom je sve moguće. Ngannou je ratnik. Upoznao sam ga u UFC-ovom ‘Performance instituteu‘ i mislim da je jako dobar čovjek. Inspiriran sam s njim. Ne želim da MMA pati kao boks i da doživi takvu sudbinu. Volim tu kulturu ratnika i želim da se najbolji bore protiv najboljih‘‘, rekao je Kasanganay u ‘‘The MMA Houru‘‘.

‘‘Želim se boriti i protiv Nemokova i protiv Ngannoua. Možda se i Johnny Eblen odluči za polutešku. Za mene je to tako. Želim se testirati i pokušati pobijediti protiv Ngannoua. On je možda viši od mene, ali kažem vam, moje srce mi govori da bih ga skinuo‘‘, dodao je.

Kasanganay još uvijek definitivno nije dovoljno velika zvijezda da ga PFL da Francisu, iako je lijepo vidjeti kako je ambiciozan. Tko zna što budućnost može donijeti, no za sada ćemo biti sretni s tim sa ga gledamo protiv ostalih poluteškaša.

Linker
04. svibanj 2024 18:36