Ostalo

Benjamin Šehić poražen u prvoj rundi iako je odlično ušao u meč na Ares FC 26 priredbi

Benjamin Šehić

 ARES FC
Fantastično je ušao u meč, ali zatim je nezgodna pozicija jednostavno ‘‘zaledila‘‘ bosansko-hercegovačkog teškaša

Na večerašnjoj MMA priredba Ares FC 26 u Ares Studiju, u Aubervilliersu, u Francuskoj, nastupio je bosansko-hercegovački borac teške kategorije Benjamin ‘‘Benjo‘‘ Šehić. 29-godišnjem i 205cm visokom Šehiću je večerašnji protivnik bio švicarski predstavnik Moreno Kacapor, 32-godišnjak nadimka ‘‘Kung Fu Panda‘‘.

Ovo je bio Šehićev sedmi nastup za francusku promociju.

Odmah početkom runde ‘‘Benjo‘‘ direktima pritišće Kacapora prema žici gdje zatim prelazi u rušenje. Izveo je dobar ‘‘double leg‘‘ i uspostavlja kontrolu u parteru. Nekoliko čvrstih ‘‘ground-and-pound‘‘ udaraca prisililo je Kacapora da okrene leđa. Šehić je bio malo previsoko na leđima svog protivnika te je izgubio kontrolu pozicije. Švicarac je završio gornji u Šehićevom gardu, a ubrzo nakon toga je doveo bosansko-hercegovačkog borca u nezgodnu varijantu polugarda, poziciju u kojoj se činilo kao da je ‘‘Benjina‘‘ noga jednostavno ‘‘zapela‘‘.

Kacapor je započeo svoj ‘‘ground-and-pound‘‘ nalet, a Šehić jednostavno nije mogao osloboditi svoju nogu. Unatoč višestrukim upozorenjima sudca da se mora maknuti iz te pozicije, 29-godišnjak nije pronašao rješenje.

Pobjeda tehničkim nokautom za Morena Kacapora koji je ovim nastupom upisao svoju devetu profesionalnu pobjedu u karijeri koja broji dva poraza, a Šehićev profesionalni omjer je sada 7-6 (4-3 u Ares FC-u).

Odličan početak borbe koji je obećavao, ali nažalost ‘‘Benjo‘‘ nije uspio doći do pobjede.

Linker
24. listopad 2024 22:58