Ostalo

Bigfoot Silva pred nastup na Megdanu u Šapcu: ‘Vratit ću se na izdanja otprije deset godina‘

Bigfoor Silva
 screenshot
Velik je popis poznatih boraca koje je ovaj Brazilac u karijeri savladao

Sjajan posao napravila je Megdan FC promocija pred održavanje svoje iduće priredbe, 13. lipnja u Šapcu. Na taj ukupno deveti Megdan do sada dolazi čovjek koji je pobjeđivao Fedora Emelianenka i Alistaira Overeema, dva možda i najpopularnija MMA teškaša u povijesti, a iza sebe ima i borbu protiv Marka Hunta, koju mnogi smatraju najboljom u povijesti (UFC-ove) teške kategorije. To je poznati Antonio "Bigfoot" Silva.

Iako je ostvario samo jednu pobjedu u deset svojih posljednjih borbi, Silva je i dalje zanimljivo ime za vidjeti pa je pomalo i čudno što je za svoj MMA povratak nakon četiri godine odabrao Srbiju. Ipak, Aleksa Balašević imao je za njega dobru ponudu. Tamo ga čeka Quentin Domingos (5-2), borac kojeg smo prošlog ljeta mogli pratiti na KSW-u, gdje je slijedom ozljede noge poražen od Izuagbe Ugonoha. Silva trenutno ne razmišlja previše o protivniku, važno mu je vratiti se te je uvjeren kako je povukao dobru odluku.

"Podosta sam uzbuđen nakon što me par godina nije bilo. Motiviran sam i sretan što se 13. lipnja vraćam u MMA, borbom protiv momka koji ima šest borbi i koji je vrlo snažan. MMA karijera je ono što me lansiralo na borilačku scenu. Imam veliku ljubav prema njemu. Pojavilo mi se nekoliko novih opcija, no čim je među njima bio MMA, odlučio sam kako je vrijeme za povratak. 2004. godine odradio sam svoju prvu MMA borbu. Imam i dalje onaj potreban osjećaj. 300 posto sam fokusiran na povratak", rekao je Silva u razgovoru za brazilski AG Fight, objasnivši što smatra razlogom svog pada u formi:

"Problem je bio u glavi. Od 2014. godina nadalje, moj život se strmoglavio. Ne samo u profesionalnom nego i privatnom životu. Osobne odluke i potezi koje sam učinio, a koji su imali utjecaj na moj život. U tom trenutku sam mislio da su to dobre odluke i nisam vidio gdje griješim. Napravio sam veliku promjenu i samo mi je žao da proteklih godina nisam imao ovakvu glavu. Budite uvjereni da će se vratiti 'Pezao' otprije deset godina. Padovi su bitni, no najvažnije je ustati se i nešto naučiti iz njih."

Riječi su ovo koje većinom neće djelovati na fanove da promjene svoje mišljenje o nastavku karijere. Posljednje borbe, uključujući i bare knuckle poraz od Gabriela Gonzage, pokazale su da je Silvin najveći problem brada, odnosno nemogućnost primanja jačih udaraca. Je li i na tome uspio poraditi, saznat ćemo ga Domingos uspije barem jednom pogoditi.

Linker
17. travanj 2024 13:40