Ostalo

Bivši dvostruki UFC prvak podržava ‘misiju‘ Jakea Paula: ‘Sretan sam što on to ističe‘

Randy Couture

 Christopher Trim/Zuma Press/Profimedia
Sportska i filmska zvijezda dotaknula se tema o privremenom pojasu, promotorskoj moći, transparentnosti...

UFC ikona Randy Couture je obožavatelj onoga što Jake Paul pokušava učiniti za sport mješovitih borilačkih vještina. Couture je jedno od najprepoznatljivijih imena u MMA-u, osvojio je UFC naslov u teškoj kategoriji tri puta i naslov u poluteškoj kategoriji dva puta tijekom svoje legendarne 14-godišnje karijere.

Unatoč svojoj dugoj i poštovanoj povijesti s UFC-om, član Kuće slavnih nije posebno naklonjen načinu na koji njegov bivši poslodavac danas posluje.

Nedavno je ‘‘The Natural‘‘ uputio kritike UFC-u zbog zloupotrebe svoje moći kako bi zaobišao vlastiti sustav rangiranja u korist unosnih mečeva i nepotrebnog proglašavanja privremenih prvaka.

"Zašto uopće postoji privremeni naslov? Zato što će to prodati i privući pažnju više fanova", rekao je Couture Dylanu Bowkeru u ekskluzivnom intervjuu za Sportskeeda MMA. "Oni ne koriste rangiranje koje imaju, zaobilaze ga cijelo vrijeme... Sve je to u istom čamcu nedostatka transparentnosti. To je prevelika moć za promotora da organizira mečeve i rangira iste borce koji će dobiti te mečeve.“

Couture je također pohvalio svog trenutnog poslodavca, Professional Fighters League (gdje radi kao komentator), jer se drži sportskog formata koji uključuje regularnu sezonu, doigravanje i prvenstvo bez uplitanja rukovoditelja sa skrivenim motivima.

Couture tu nije stao, hvaleći YouTubera koji je postao boksač, Jakea Paula, za pokušaj da privuče više pozornosti na upitnu etiku UFC-ovog uparivanja boraca kroz vlastite borbe za nagrade.

"Jedan od razloga zašto volim PFL model je njihov pravi sportski format s regularnom sezonom, doigravanjem i prvenstvom svake godine... To nije tradicionalni model borbi za nagrade, ali ima puno više smisla... Sretan sam što Jake Paul to ističe kroz ove ‘crossover‘ boksačke mečeve.", rekao je Couture.

Što se tiče Jakea Paula, čini se da Couture potpuno zanemaruje činjenicu da je 27-godišnji profesionalni boksač postao poznat po tome što se natječe protiv odabranih bivših MMA zvijezda koje su daleko prošle svoj rok trajanja. Čak i kada se natječe protiv drugog aktivnog borca, Paul obično bira one koji će na dan borbe imati 10-15 kilograma manje od njega, kao što je to učinio u svom posljednjem meču protiv Mikea Perryja koji, usput rečeno, nikada prije te večeri nije nastupao u tradicionalnom boksačkom meču.

Linker
05. rujan 2024 10:27