Ostalo

Bivši prvak KSW-a pozvao Andersona Silvu da se oprosti u Rizinu: ‘Bila bi nam velika čast da se bori kod nas!‘

Kleber Koike Erbst

 SCREENSHOT (INSTAGRAM, @KLEBER_KOIKE)
‘Ovaj potez ima smisla, Rizin je najveća japanska MMA organizacija‘

RIZIN-ov borac perolake kategorije i bivši prvak KSW-a Kleber Koike Erbst upućuje poziv bivšem UFC prvaku srednje kategorije Andersonu Silvi da se vrati u Japan na njegovu oproštajnu borbu.

Silva je nedavno rekao za MMA Fighting da je u pregovorima s japanskom promocijom za jedan posljednji MMA okršaj, a Koike Erbst smatra da ima smisla da se “The Spider” bori u Japanu .

“Bila bi čast da se bori s nama ovdje, legenda sporta. Bio bih vrlo sretan vidjeti legendu poput njega, nekoga kome se jako divim, kako ovdje završava svoju karijeru. RIZIN-u se vraća snažna i vrijedna legenda. [Alistair] Overeem je bio ovdje ovaj tjedan, otišao je u RIZIN-ov ured, pa zamislite da je i Anderson ovdje. Bilo bi cool da ovdje odradi svoju oproštajnu borbu.”

Silva je odbio otkriti s kojom japanskom promocijom razgovara za svoj posljednji MMA nastup, no Koike smatra da nema bolje organizacije u Japanu s kojom bi Silva mogao to učiniti. Šef RIZIN-a je Nobuyuki Sakakibara, koji je svojedobno vodio PRIDE.

“RIZIN je najveća MMA organizacija u Japanu,” rekao je Koike. “Ako će se to dogoditi, mislim da će to biti do kraja godine, kada se rade velike karte, pokazuje doček Nove godine. Bila bi nam čast imati ga ovdje s nama, kao dio tima.”

Koike Erbst noćas se borio protiv Chihira Suzukija na RIZIN-u 43, no borba je završila "no-contest-om" jer je pao vagu te mu je samim time oduzet pojas perolake kategorije.

Linker
28. travanj 2024 00:57