Ostalo

Bivši UFC-ov prvak izazvao Ngannoua na okršaj u Brazilu: ‘Ima rupe u igri, napast ću ga jiu jitsuom‘

Fabricio Werdum

 SIPA USA/DDP USA/PROFIMEDIA Sipa Usa/ddp Usa/profimedia
‘To je borba koju navijači i PFL žele‘, smatra Fabricio Werdum

Nedugo nakon što je Francis Ngannou potvrdio da će karijeru nastaviti pod okriljem PFL-a, krenule su i prve prozivke. Fabricio Werdum na svojim je društvenim mrežama, naime, objavio video u kojem "Predatora" izaziva da odmjeri snage upravo s njim i to na nogometnom stadionu u Brazilu.

"Doveli smo 48.000 ljudu u Curitibu da vide moju borbu sa Stipom Miočićem u UFC-u, što je nacionalni rekord za MMA ‘event‘ u Brazilu i jedan od pet najvećih po broju gledatelja u povijesti UFC-a. Ne sumnjam da ćemo, ako Ngannou prihvati moj izazov da se bori na stadionu Gremija, napuniti arenu sa 60.000 ljudi i oboriti taj rekord", istaknuo je Werdum, pa dodao:

"Volim se boriti kao autsajder, Bio sam veliki autsajder protiv Fedora Emilianenka i Caina Velasqueza, pa sam pobijedio. Ngannou ima rupe u svojoj igri i to ću pokazati, te ga napasti svojim jiu-jitsuom".

Wedum se posljednji put borio u svibnju 2021., kada je odradio kontroverznu borbu protiv Renana Ferreire, nakon koje mu je najprije upisan poraz, da bi to kasnije bilo preinačeno u "no contest". Werdum je, naime, u jednom trenutku borbe, držao Ferreiru u "trokutu", a "Problema" je evidentno tapkao, ali sudac to nije detektirao i meč se nastavio. Ubrzo nakon toga, Ferreira je, pak, završio Werduma tehničkim nokautom, a ovaj se naknadno žalio atletskoj komisiji u New Jerseyju, pa je Ferreirina pobjeda, na koncu, poništena.

U ožujku ove godine 45-godišnjak je objavio kako je njegov ugovor s PFL-om istekao, ali je tom prilikom naglasio kako je spreman vratiti se u oktogon ako dođe "prava ponuda". Čini se da je Ngannouov potpis pobudio njegov interes za povratkom u PFL i kako u kamerunskom nokauteru vidi potencijalnog protivnika koji bi mu, prvenstveno financijski, odgovarao.

"Obojica smo bivši UFC-ovi prvaci. To je borba koju navijači i PFL žele", zaključio je Werdum.

Linker
23. travanj 2024 11:33