UFC

Francis Ngannou ne može prežaliti jedan meč: ‘Pruži li se ikad prilika, odradit ćemo tu borbu‘

Francis Ngannou

 Screenshot (youtube, Francis Ngannou)
Bivši prvak UFC-ove teške kategorije napustio je UFC prije obračuna s jednim od najboljih boraca ikad

Napustio je Francis Ngannou najjaču svjetsku MMA organizaciju početkom ove kalendarske godine, a sve do ovog tjedna čekali smo vijest gdje će nastaviti svoju karijeru. ‘‘Predator‘‘ se odlučio za PFL, a njegov tron u UFC-ovoj teškoj kategoriji preuzeo je Jon Jones.

Iako više ne postoje naročite šanse za njihov međusobni obračun, Jones i Ngannou još uvijek se povremeno prozivaju. Prava je šteta što se nisu uspjeli obračunati dok je Ngannou još bio u UFC-u, ali veću krivnju vjerojatno snosi Jon Jones.

Jedan od najvećih boraca ikad pripremao se čak tri godine za prelazak u tešku kategoriju, a za debi se odvažio tek nakon što je Ngannou odlučio napustiti UFC. Time smo ostali uskraćeni za jedan od najvećih mečeva koje MMA trenutno može ponuditi, a čini se da će i Francis Ngannou žaliti jer nikada nije došlo do tog meča.

‘‘Uvijek ću žaliti jer se nisam borio s Jonom Jonesom. Kad ste u ovom sportu, onda se želite testirati protiv nekog poput Jona Jonesa, borca kojeg mnogi smatraju najvećim u povijesti ovog sporta.‘‘, rekao je Ngannou gostujući u ESPN-ovoj emisiji ‘‘DC & RC‘‘. a potom je dodao kako i dalje vjeruje da postoji mogućnost održavanja tog meča.

‘‘Pruži li se ikad prilika za borbu protiv Jona Jonesa, odradit ćemo to. Možda to bude meč dvojice boraca iz različitih promocija? Ne znam, ali Jones je netko s kime se želi boriti svaki borac kojem je u interesu izgraditi ostavštinu u ovom sportu. To je kao nekoć kada je bilo dobro boriti se protiv Fedora, jer on je tada bio glavni tip. Ista je stvar danas s Jonesom, a mislim da bi taj meč bio dobar i za njega, jer se i on želi dokazati.‘‘, pojasnio je Ngannou.

Minimalne su nažalost šanse da će do ovoga meča ikad više doći. UFC-ovi čelnici nikada nisu bili pobornici uparivanja svojih boraca s borcima iz drugih organizacija, a Ngannou se gotovo sigurno neće vratiti u UFC.

Linker
19. travanj 2024 10:53