Ostalo

Bivši UFC-ov veliki talent ovog vikenda napast će titulu u drugoj velikoj organizaciji protiv legende MMA-a

Patricio ‘‘Pitbull‘‘ Freire i Jeremy Kennedy

 Instagram (bellator Mma)
31-godišnji Kanađanin tvrdi da prvaka planira završiti te da očekujemo pravi vatromet: ‘Ovo neće trajati svih pet rundi, siguran sam‘

Ovog petka, 22 ožujka (treći mjesec), imamo priliku pogledati izvrsnu MMA priredbu, no nije u pitanju UFC nego Bellator 302 koji se održava u Belfastu te je ovo jedinstvena prilika za sve europske MMA fanove da zadovolje svoje potrebe za nasiljem. Sunaslovna borba večeri je okršaj zaštitnog lica Bellatora, Patricia „Pitbull“ Freirea protiv nekadašnjeg protivnika Alexandra Volkanovskog, Jeremyja Kennedyja.

Kennedy se prvotno trebao boriti protiv Jamesa Gallaghera u petak navečer, ali nakon što je „Pitbullova“ borba na PFL vs. Bellator eventu otkazana, prvak se želio boriti što je prije moguće tako da je promocija promaknula Kennedyja do borbe za naslov.

“Čovječe, to je bilo ludo. Dali su mi borbu s Gallagherom i to je bila borba za prvog izazivača, nisam više mogao čekati naslov, pogotovo s ‘Pitbullovom‘ borbom u veljači,” rekao je Kennedy na Just Scrap radiju.

“Bilo je to veliko ime u njegovom rodnom gradu.‘‘, pojašnjavao je Kennedy kako je prvotno imao ugovoren meč s Ircem Gallagherom, ali na kraju se našao u prilici za osvojiti pojas.

‘‘Dobio sam poziv istog dana kada Gabriel Alves Braga nije uspio skinuti kile da vidim hoću li biti zainteresiran za promjenu i nisam sekunde razmišljao. To je borba koju sam od početka želio.”

Unatoč tome što je prvak u perolakoj kategoriji, „Pitbull“ brani svoj naslov nakon dvije uzastopne izgubljene borbe. Izgubio je u lakoj kategoriji na RIZIN eventu i izgubio je od Sergia Pettisa u borbi za naslov bantam kategorije. Zbog promjene težine, Kennedy misli da će se „Pitbull“ u petak namučiti sa njegovom dužinom.

Iako Jeremy Kennedy misli da je „Pitbull“ izgubio zbog određenih okolnosti, ipak misli da Brazilac usporava. Uz to, Kanađanin vjeruje da ga može dokrajčiti i postati prvak perolake kategorije.

“On je vrlo težak momak za završiti u parteru i držati ga na podu. Što se tiče stajaćeg dijela, mislim da ću šokirati mnoge ljude svojim dometom i dužinom“, rekao je Kennedy.

“Ne mogu reći da ću ga nokautirati na nogama, ali znam da neće borba trajati svih pet rundi, siguran sam. Mislim da će se slomiti pod mojim pritiskom. Saznat ćemo koliko je ostalo u njemu.”

Ako Kennedy zaista pobijedi Patricija „Pitbulla“ na Bellator Belfastu i postane prvak u perolakoj kategoriji, kaže da bi to bilo nadrealno za njegovu karijeru, ali on zna da će vjerojatno trebati dva puta pobijediti „Pitbulla“ kako bi doista započeo svoju vladavinu.

Bellator 302, okruniti će u glavnoj borbi večeri još jedan bivši borac UFC-a, Corey Anderson, koji napada upražnjenu poluteškašku titulu protiv Karla Moorea.

Linker
29. ožujak 2024 23:45