Ostalo

Sinoć je održan Bellator 302: Bivši UFC borac slavio nakon 5 rundi hrvačke dominacije, Freire obranio titulu prekidom

 Corey Anderson 

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Prva samostalna Bellator priredba u vlasništvu PFL-a, pogledajte kako je prošla borilačka večer.

Bellator MMA se službeno vratio sa svojim prvim samostalnim događajem pod vlasništvom Professional Fighters League - PFL-a. Bellator 302 priredba održana je u SSE Areni u Belfastu, u Sjevernoj Irskoj. U naslovnoj borbi večeri za upražnjeni naslov prvaka u poluteškoj kategoriji borili su se Corey ‘Overtime‘ Anderson i Karl Moore. Andersonu je to bila treća prilika za osvajanje pojasa, a ovime je upisao drugu pobjedu zaredom nakon poraza od Vadima Nemkova 2022. godine. S druge strane, irski predstavnik Moore je ušao u borbu kao neporažen od 2018. godine nakon četiri uzastopne pobjede.

‘Overtime‘ je slavio jednoglasnom odlukom sudaca nakon pet rundi vrlo jednostrane borbe. Pravu školu hrvanja je Anderson poslužio irskom izazivaču sa čak osam uspješnih rušenja i preko 80 značajnih udaraca u parteru. Kvalitetno se branio Moore i više puta se uspijevao vratiti na noge koristeći žicu ili eksplozivna okretanja, ali Anderson bi ga vrlo brzo spustio natrag u parter. U trećoj rundi je došlo do uzbuđenja kada je Moore bio na samo nekoliko centimetara od pobjede uhvativši Andersona u ‘‘armbar‘‘. Iako je došlo do potpune ekstenzije ruke, američki borac se uspio izvući te je nastavio s dominiranjem svog protivnika. Do kraja borbe sudac je nekoliko puta morao intervenirati radi neaktivnosti boraca. Anderson je pokazao kondicijsku i hrvačku nadmoć i održao pritisak do samog kraja meča.

U sunaslovnoj borbi večeri, prvak u perolakoj kategoriji, Patricio Pitbull, branio je svoj pojas protiv Jeremyja Kennedyja. Gledali smo zanimljiv i dominantno udarački meč. Nakon što je Pitbull tijesno uzeo prvu rundu, a Kennedy drugu, u trećoj rundi su se oba borca otvorila i pokušavala završiti borbu. Udarci u tijelo su odigrali veliku ulogu, Kennedy zbog njih spušta ruke i Pitbull pronalazi svoju metu kojom ruši svog protivnika. Nakon popratnih udaraca u parteru sudac prekida meč i Pitbull slavi tehničkim nokautom.

Rezultate ostalih mečeva i načine pobjede pogledajte niže.

Bellator 302 - Rezultati

Glavni dio

Corey Anderson def. Karl Moore by jednoglasnom sudačkom odlukom (49-46, 49-46, 50-45) – za upražnjeni pojas u poluteškoj kategoriji
Patricio Pitbull (c) def. Jeremy Kennedy by TKO, Round 3, 4:07 – za titulu u perolakoj kategoriji
Fabian Edwards def. Aaron Jeffery by jednoglasnom sudačkom odlukom (29-28, 29-28, 29-28)
Leandro Higo def. James Gallagher by jednoglasnom sudačkom odlukom (29-28, 29-28, 29-28)
Manoel Sousa def. Tim Wilde by knockout, Round 1, 4:48

Preliminarni dio

Ciaran Clarke def. Darius Mafi by submission (arm triangle choke), Round 3, 0:41
Alfie Davis def. Oscar Ownsworth by jednoglasnom sudačkom odlukom (30-27, 30-27, 30-27)
Luke Trainer def. Grant Neal by jednoglasnom sudačkom odlukom (30-27, 30-27, 30-27)
Nathan Kelly def. Vikas Singh Ruhil by knockout (elbow), Round 1, 0:40
Abraham Bably def. Isaiah Pinson by jednoglasnom sudačkom odlukom (30-27, 30-27, 30-27)
Nate Kelly def. Jordan Elliott by submission (arm-bar), Round 1, 1:48 – amaterski meč

Linker
27. travanj 2024 05:52